Är katter mindre värda än hundar?

Sommarkatter hör man om varje år. Katter som bara lämnas utomhus efter att sommaren är över och som i vissa fall fångas in och tas hand om vänliga mäniskor på katthem. Men hur ofta hör man om sommarhundar?

Det finns katthem i nästan alla större städer – men hur många hundhem finns?

Ramlade över en artikel från Svedsea, där de skriver att 8 av 10 hundar har försäkring – men att samma siffra är hälften så stor bland katter. Över 600.000 katter i Sverige saknar kattförsäkring, vilket alltså betyder att kattägaren troligtvis avlivar katten om det blir ”för dyrt” hos veterinären. Dubbelt så många kattägare väljer den vägen mot hundägare.

Är katter mindre värda än hundar i Sverige?

Jag tycker absolut inte det. Älskar både katter och hundar och fördrar väll hund (eller katt – kan ändras i texten) Men det är väll älskade husdjur som man ska ta hand om med respekt oavsett om man fördrar katten eller hunden.

De uppskattade gåvan men jag vet också att de behöver allt stöd de kan få så jag vill ännu en gång lyfta upp deras arbete.

Vill du hjälpa till finns flera vägar att gå:

Stödmedlem Kostar 250kr per år och du får nyhetsbrev m.m.

Fadder Betala 50kr per månad per katt du vill vara fadder åt. Du sponsrar då en specifik katt och får ditt namn på hemsidan vid kattens presentation. Du får också fadderbrev och veta när katten har fått ett nytt hem.

Företagssponsring Ett bra sätt för företag att bidra till en bättre kattvärld. En box sponsras med 8000kr per år. Om du handlar via länkar på hemsidan hos utvalda företag ger de även en del av ordervärdet till katthemmet.

Hjälpa till praktiskt Vill du hjälpa till praktiskt på katthemmet så kontakta dem. Det finns alltid behov av fler som brinner för att ta hand om katterna som andra struntar i.

Ett svar på ”Är katter mindre värda än hundar?”

  1. Vi har 3 katter här hemma och en bonus hund.Dom är alla lika älskvärda och alla har dom sin plats i sängen bredvid mej hanen vid huvudet och honan i mittern och gammelkatta nere vid fötterna ;D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *