Polar Music prize & pressmötet Tomas Ledin

Inne i Polar Music Prize rummet på Hesselby slott fick vi lyssna på bl.a Tomas Ledin om alla 25 artister som skulle uppträda på Stockholm Folk Festival 2015.

Det var väldigt lärorikt att varenda artist fick presentera sig för oss inom press och media. Jag var nog den enda inbjudna bloggaren för att jag frilansar som journalist. Alla andra jag träffade var från Sveriges radio, Sveriges television och massa olika dagstidningar som ges ut. I detta rum som just kallas för Polar rummet ser man bilder av olika kända ansikten där var och en har fått just Polar Music Prize utdelad av självaste kronprinsessan Victoria. Även kungligheter har gästat detta slott som numera ägs av Tomas Ledin och hans delägare.

Jag kunde på väggen se bilder av bl.a Björk som är isländsk sångerska och Peter Gabriel. Peter Gabriel skrev musiken till Kristus sista frestelse som för många är en mycket provocerande bild av Jesus. I filmen så dör han inte utan gifter sig med Maria Magdalena. På den tiden fick filmen inte visas i Norge då många i landet är trogna kristna. Under den perioden gick jag på Livets ord bibelskola och många bibelskole elever vägrade se filmen. Min motivering till varför jag ville se filmen var för att jag inte kan kritisera något jag inte hade sett.

Polar Music prize
Andreas Hjälminge, Anna Gustavsson, Hilda Sandgren och Tomas Ledin på presskonferensen.
Polar Music prize
Malena Karlsson som driver bloggen Malenasplace.blogg.se följde med som samarbetspartner. Jag brukar alltid ha med mig ett gäng av hovdamer.
Polar Music prize
Vi väntar på den akademiska kvarten. När jag gick på universitet så började lektionerna alltid 15 min senare än avsatt tid därav namnet akademiska kvarten.
Polar Music prize
God fika med intressanta artister på ett pressmöte, kan det bli bättre? Detta är vad jag verkligen älskar med att blogga och vara frilansjournalist.

Den 24 augusti 2014 fick Hesselby slott den stora äran att få serveras middag till årets polarpristagare här på Hesselby Slott! Utdelningen av Polar music prize som förra året gick till artisten och låtskrivaren Chuck Berry och Peter Sellars, kompositör, dramatiker, musiker och regissör.
Dessa två artister porträtt pryder väggarna i Polarsalen där vårt pressmöte ägde rum. Det fanns bilder av alla artister som någonsin hade fått Polar Music prize bl.a såg jag bilder av Björk, Peter Gabriel och Pink Floyd. Detta är bara några jag kommer i håg så här när jag bloggar, men rummet var fullt av porträtt från massor av artister genom tiderna. Det kändes lite historiskt att befinna sig i detta fantastiska rum.

I år 2015 så är vinnarna av Polar Music Prize är Evelyn Glennie och Emmylou Harris.

Lämna ett svar

Translate »