Möte med Nordens största entreprenör Gunilla von Platen

Jag har ett mycket brett nätverk av människor eftersom jag själv har varit entreprenör i mitt hela vuxna liv. Jag har framträtt i tv både Hoppas det smakar med Robert Aschberg och Outsiders som reinkarnation av en syriansk prinsessa.

Nu har jag mött den riktiga syrianska prinsessan nämligen Gunilla von Platen. Jag skrev till henne på morgonen innan mötet hur glad jag var att jag skulle få träffa henne. Hon är ursprungligen syrian och talar arameiska samma språk som talades av Jesus. Detta är den kvinna jag beundrar mest som delar samma plats som drottning Silvia.

Jag och Gunilla är från samma land

Jag och Gunilla är ursprungligen från samma land fast med olika språk. Hennes föräldrar och mina föräldrar talar samma språk. Hon har 8 syskon och bosatte sig i Göteborg när hon var ny i Sverige. Hon är min absoluta största förebild tätt efter drottning Silvia. Båda är invandrare och är de som har lyckats bäst i Sverige. En blev drottning en blev drottningarnas entreprenör. Sedan beundrar jag även Antonia Axson som äger Åhléns och Kicks även hon är invandrare från Brasilien.

Gunillas utmärkelser och karriär

Gunilla von Platen ensam ägare av Xzakt Kundrelation. Företaget har cirka 300 anställda med kontor i Stockholm, Skellefteå, Gävle och tidigare även i Trollhättan samt Åbo. Den 23 april 2015 mottog Gunilla von Platen Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj för framstående entreprenörskap. Gunilla von Platen är styrelseledamot i börsnoterade Cisions styrelse sedan 2006. Hon är också en av ambassadörerna för hjälporganisationen Hand in Hand.

I december 2016 medverkade Gunilla von Platen i Nobelstudion, där hon bjöds in för att diskutera hur man motiverar sina medarbetare och huruvida incitamentsbaserad bonuslönesättning är ett bra verktyg för att hålla motivationen hög. Hon var inbjuden tillsammans med Micael Dahlén och Katarina Gospic, och diskuterade även Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 2016. Jag kan nämna att jag även har träffat Katarina Gospic och mer om henne kommer i ett blogginlägg längre fram.

Steve Angello (Sweidsh house maffia gift med Isabella Adrian som jag också har mött och ni kan läsa om det i detta inlägg) och Gunilla von Platen, med stöd av Cristina Stenbeck står bakom satsningen av Välgörenhetsprojektet ”För vårt Sverige” ska hjälpa ensamstående mammor, utsatta ungdomar och stötta kampen mot diabetes.

Gunilla har både mött Tony Blair och Bill Clinton bilder av dem hittar ni längre ner i inlägget.

Gunilla med f.d presidenten av USA Bill Clinton

Gunilla med prins Daniel

Gunilla med Tony Blair

Längst till vänster ser ni Hennes & Mauritz ägare Stefan Persson och längst till höger ser vi Gunilla.

Gunilla med IKEAs ägare och grundare Ingvar Kamprad

Gunilla med kronprinsessan Victoria

Gunilla med Cristina Stenbeck som är dotter till Jan Stenbeck. Efter sin far Jan Stenbecks död övertogs posten som styrelseordförande i Kinnevik av Pehr G. Gyllenhammar, medan Cristina Stenbeck blev vice ordförande. Hon blev styrelseordförande i maj 2007 och är också styrelseledamot i Metro International, Millicom, MTG, Tele2, Transcom, Emesco och Korsnäs.

De två kvinnorna jag beundrar mest Gunilla och drottning Silvia

Kommentera