Kan någon tala om för mig varför centrala Uppsala är så tom?

Som barn minns jag hur mycket folk det fanns i den centrala Uppsala.

Om man kollar in centrala delen i dag så är det folktomt och man kan ju undra vad det beror på? En av orsakerna är ju att de hus som byggs i dag har alltid butiker på nedre plan. Folk behöver inte längre komma ner till stan för att handla. Kläder har gått över till e-handel så folk besöker inte klädbutiker lika ofta. Själv handlar jag aldrig kläder via e-handel jag måste verkligen prova flera storlekar innan jag blir nöjd. Samt så måste jag prova kläderna för att se att de passar just mina former.

Detta är utanför min egen bostad och det ser verkligen tomt ut måste jag säga. De som har butiker på denna gata jobbar mer som lokalvakter än som butikspersonal.

För några år sedan tittade jag på nyheterna varje dag för att se när faran med Coronan var över. Inte för att jag någonsin har trott på pandemin, utan för att jag vill höra att faran är över så att vi slipper tomheten på stan. Nu frågar jag min omgivning varje dag när inflationen vänder för att åter slippa se tomma gator.

På en dag dog 25 000 personer i Italien under pandemin

Vilken bluff va? Varför fortsatte inte folk dö i denna utsträckning? Varför är folk så naiva och går på det. Det enda jag brydde mig om var ekonomin och trodde inte på en sekund på pandemin.

Vill även passa på att gratta kronprinsessan Victoria som fyller år i dag.

Tänk om folk kunde slopa alla dessa ritualer med födelsedagar kring kungafamiljen. Jag tror man skulle kunna spara pengar på något som skulle gagna folk mer. Samt så tror jag att kungafamiljen kunde få fler lediga dagar också som en bonus. Jag tror inte att kungafamiljen orkar med all spektakel. Det skulle bli win win för båda parter både för folk och för kungafamiljen om man slopade olika ritualer bara för ritualens skull. Ge ett ex på vem som mår bra av alla onödiga ritualer?

Jag är för monarkin och har alltid varit det.!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *