Varje år besöker jag Arena Loppis

Jag besöker två stora loppis varje år både Arena Loppos och antik och retro mässan.

Jag brukade förr samla på mig allt skräp jag hittade. Denna gång samlar jag inte på mig allt utan väljer noga ut vad jag vill köpa. För jag vet hur det kommer att bli om jag samlar på mig för mycket. När någon hälsar på mig brukar jag nästan tvinga på folk saker jag inte längre vill ha.

Jag vill heller inte utsätta mina vänner för att tvingas på skräp. Därför är jag mer försiktig med vad jag köper hem. Jag tar hellre bilder av saker jag gillar, men inte orkar släpa med mig hem. Något jag aldrig köper second hand är kläder. Jag går hellre och löper billiga kläder på Lindex eller Kapp-ahl än att köpa något exklusivt på second hand. Jag vill verkligen inte ha något som någon annan har använt. Jag kunde göra det förut för flera år sedan, men något har hänt med mig efter Pandemin. En bacill skräck har växt hos mig enormt mycket.

Min mamma hade hittat guldörhängen som vi ville undersöka om det var äkta guld eller inte. När ändå en liknande Pantbanken var på plats och marknadsförde sig tog jag tillfälle i akt och frågade om guldet. Det visade sig inte vara äkta så jag bad min mamma komplettera den med det hon hade på sig som var äkta. Hon har nämligen tappat bort ett örhänge. Min mamma säger att allt som inte är äkta ger henne sår i öronen så hon kunde inte använda den. Jag själv är allergisk mot alla metaller utom järn. Dvs jag tål ej nickel, guld, silver eller koppar.

När jag går på denna typ av loppis föredrar jag att gå ensam för jag orkar inte med folk som ska prata eller peka på saker. Jag orkar heller inte med när någon tröttnar fort och vill hem eller folk som tittar för länge. Allt ska ske i min egen takt så sällskap beivras verkligen. Jag vill heller inte möta på folk jag känner för jag vill verkligen vara i fred och göra detta i lugn och ro. Detta är verkligen kvalitets tid för mig att gå på loppis ensam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *