Att fråga kunden är inte alltid bästa försäljningsteknik

Vi har fått lära oss massor av antropologen Katarina Graffmann och nedan delar jag med mig godbitarna av vad fick fick lära oss.

Vi hade föreläsare antropologen Katarina Graffman. Vi fick bl.a lära oss om olika försäljningteknik som att hälsa på alla kunder som kliver in i en butik.

Därför ska du inte fråga vad kunden tycker gällande bästa försäljningsteknik.

Man hade frågat kunderna på Systembolaget vad de ansåg om lådvin dvs att sälja viner i låda. Majoriteten hade svarat med att de aldrig kan tänka sig dricka lådvin. Trots denna undersökning så införde man lådvin i systembolaget. Vet ni vad? Det är det som är bäst säljande just nu. Alltså vet inte alltid kunden bäst därför var kreativ utan att låta dig påverkas av vad kunderna tycker. För människor kan ändra åsikt när de väl får prova något nytt.

Vet ni vad ordet Newism betyder?

Det innebär att man som kund alltid vill ha det senaste tex när det gäller mobiltelefoner.

Vet du vad som menas med economicus

Det innebär att vi är rationella och tänker efter innan vi ger oss in på något nytt.

Vi samlades kl 14.00 på Dragarbrunnsgatan för att tillsammans ge oss i väg på konferens på Krusenbergs Herrgård.

Vi fick en varsin goodiebag med Gallerians logga i bussen och i den fanns choklad, dricka och en lapp som vi skulle svara på om sociala medier.  Dagen började med fika som ni kan se nedan.

Vi har en mycket engagerad och duktig marknadsansvarig på Gallerian som gör dessa butikschefsdagar klippt och skuren för att man verkligen ska minnas och aldrig glömma dessa dagar. Vill ge henne ett stort tack för denna fantastiska dag. Alla chefer var superglada och nöjda. Maten ska vi inte tala om den var så god att jag åt som en gris och kunde sedan inte röra mig ur fläcken så mätt jag var. Jag kände mig som en strandsatt val för att jag var övermätt.

Krusenbergs Herrgård drivs av företaget Sabis ett gammalt företag från 1874 och ägs nu av 3:e generation. S står för ordet slakt för de har mat, hotell och restauranger runt om i hela Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *