Jag älskar Drottningholm slott

Nu har jag åter varit på besök på Drottningholm slott för jag älskar slott och vackra trädgårdar.

När det gäller instagram så följer jag många trädgårdar och då från olika länder för att få inspiration. Själv behöver jag ingen egen trädgård det räcker att följa dem. Jag följer även roliga djur men vill ej ha husdjur mer det är för mycket jobb helt enkelt.

Jag åkte dit med några släktingar som var på besök från Istanbul. Vi åt först mat på Amida som ligger i Södermalm. Samt glass på gamla stan och sist åkte vi till Drottningholm slott. Jag är medlem i Beridna högvakten och bidrar med en slant för att de ska kunna sköta dessa hästar och vårda dem. Jag tycker det är bra att förvalta den kulturella arv vi har. Jag är väldigt intresserad av historia därför medlem i även Rojalistföreningen. Vi får då hem mycket information om all monarki från hela världen och all historik som har hänt. För monarki innebär historia även om de är symboler så är de också mest historiska av dem alla. För när det kommer till kungahus så vet man allt om alla som är släkt med dem. Om man plockar fram en president från ett land så har ni nästan ingen aning om deras familjer. För familjerna tar ej historisk plats på samma sätt som kungafamiljens medlemmar gör.

Även Drottningholm har många hemliga ingångar in för tjänstefolk.

 

Ett svar på ”Jag älskar Drottningholm slott”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *