När du får oväntad besök av djur

Det är inte alltid man får oväntad besök i form av kaffegäster. Ibland händer det att man får oväntade besök av olika djur.

För några månader sedan skulle jag åka i väg till Science park området i Uppsala. Jag hade mina föräldrar med mig i bilen och på vägen skulle vi besöka ett par personer som bor i villa. När vi kom fram så såg vi en liten rävunge precis utanför villan vid ingången. Jag trodde först att det var av porslin för att dekorera sin ingång med. Helt plötsligt så rörde denna rävunge på sig. Då klev jag av bilen för att ta bild av ungen, men den stack i väg.
På taket såg vi en räv till och det var rävungens mamma som hade hittat en bra plats på taket.

Utnyttja taket på ett annat sätt

Vi förstår om du älskar djur och inte har något emot att en gris eller räv stampar på ditt tak. Du kan även använda ditt tak genom att lägga in solenergi eller solceller. Du värmer helt enkelt upp din villa både på vintern och sommaren med dessa solceller som dessutom värnar om miljön. Jag vet att i vissa områden i USA speciellt i New York där skyskraporna finns utnyttjar man solceller. Man har även speglar på taken för att de ska reflektera in sol på områden där solen inte når fram. Detta fick jag höra när jag var barn så det är inget nytt.

Jag själv är väldigt frusen av mig och jag önskar att vårt kontor i industriområdet kunde använda sig av solceller på vårt tak. För sol finns även på vintern och mer på sommaren och då ska man kunna utnyttja detta. Till slut får jag ta med mig en filt till kontoret för att slippa frysa under vintern. När jag fryser då fungerar inte jag och blir då lätt sömnig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *