Camilla Brinck – ta inte förhållandet för givet

Camilla Brinck har precis givit sig in i en egen kamp för att hitta tillbaka till både till sig själv och det hon älskar att göra, nämligen, sjunga och skriva musik.

CAMILLA BRINCK GÅR SOLO IGEN.

Som en av Sveriges mest lovande artister släppte Camilla Brinck sin debutplatta i början av 2000-talet. Hon hyllades av media och turnerade med Sveriges mest välrenommerade dansare runt om i Sverige.

Tommy Mottola som då var skivbolagsdirektör på Sony Music i USA och bl.a. arbetade med artister som Jennifer Lopez och Mariah Carey såg hennes potential och ville köpa loss Camilla från hennes dåvarande skivkontrakt. Det satte dock hennes dåvarande skivbolag stopp för, dom svarade inte ens på Mottolas försök till kontakt.

“Det gjorde självklart sjukt ont när jag insåg att det inte spelar någon roll hur bra jag än gör mitt jobb som artist, låtskrivare, för i grund och botten så handlar det om politik inom musikbranchen, vem som känner vem, vem som säger vad, hierarkier etc. 

Mitt dåvarande skivbolag svarade inte ens på Mottolas försök till kontakt även fast det hade kunna få min musik att slå igenom USA. Dom mörkade istället totalt den historien vilket slutade med att jag inte fick ut min min platta i USA över huvudtaget.”

Det var droppen för Camilla ihop med att en massa “experter” inom branschen (som inte ens skriver egen musik) började tala om för henne att hon kanske inte skulle sjunga själv på låtarna hon skrev utan låta någon annan göra det. Alla låtar hon spelade upp skulle alltid göras om, inget var bra nog osv.

“Till slut var jag helt hundra på att jag absolut inte kunde sjunga eller skriva låtar över huvudtaget. Kärleken till musiken dog och jag skrev inte en enda låt på nästan 4 år.”

Sakta men säkert växte längtan efter att jobba med musik fram igen och till slut kände hon att hon inte har något annat val än att starta ett eget skivbolag. Det var antingen det eller att sluta jobba med musiken helt.

“Nu släpper jag vad jag vill, när jag vill och jobbar med vem jag vill och det känns underbart.”

Nu börjar dock kampen mot dom stora skivbolagen som med all sin kraft trycker ut sina artister och kan köpa reklamplatser då dom har feta budgetar.

“Vilket jag absolut inte har, än hahaha … men det ska nog gå. Det kommer ta längre tid men det får det göra. Jag tar hellre den extra långa rundan,  är lycklig och har kul på vägen ihop med alla jag arbetar med än att känna mig låst och ägd som både konstnär och person. Man får inte ge upp och man måste våga tro på sig själv. Låt ingen få tala om för dig vad du kan och inte kan göra. Det bestämmer bara du!”

Senaste åren har hon varit engagerad i olika framgångsrika musikprojekt och även frilansat  som DJ/konferencier men släpper nu äntligen eget material igen.

Nya singeln “MISSING YOU” ges ut på hennes eget bolag Allimac Music och låten finns på Itunes och Spotify. Ni finner alla länkar på Camillas hemsida.

Hennes nya singel är en hyllning till förhållandet, att man ska ta vara på den man älskar här och nu.

“För om inte du gör det så kommer någon annan att göra det åt dig, tro mig. Det gamla ordspråket är så sant …”Man saknar inte kossan innan båset är tomt” Hahaha”

Camilla har många låtar på gång och kommer löpande släppa egenproducerad musik som hon själv älskar. Hon skriver och producerar musik ihop med andra duktiga låtskrivare och producenter. Vad det blir för genrer avgör känslan som Camilla har för tillfället.

Här kan du se videon till hennes nya singel “Missing You”:

Camilla har många låtar på gång och kommer löpande släppa egenproducerad musik som hon själv älskar. Hon skriver och producerar musik ihop med andra duktiga låtskrivare och producenter. Vad det blir för genrer avgör känslan som Camilla har för tillfället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *