Varje möte med Jan Guillou slutar i katastrof

Jag träffar Jan Guillou varje år och varje år slutar det i katastrof.

Ni kan se video och konversationen mellan oss på min instagram @Veckomagasinet här. Jan Guillou har precis skrivit boken blå stjärnan som jag gav en väninna i tidig julklapp.

  1. Första året frågade jag honom om jag fick spela in honom och han svarade väldigt nonchalant “gör vad du vill”. När jag väl spelade in honom så gav jag fel information om vilka böcker som han hade givit ut. Han såg bara väldigt sur ur över hur oproffsig jag var.

2. Andra gången jag mötte honom ville jag bjuda honom på kaffe och hällde ut hälften på hans bord av nervösitet. Den bok han höll på att signerade blev dränkt i kaffe.

3. I år gjorde jag mitt mästerverk jag skulle bokstavera namnet på en väninna som skulle få hans bok och stavade fel gång på gång. Jag fick spela in flera gånger och det blev fel varje gång. Sedan ställde han mig frågor om sina böcker för att se vilka som var levererade. Han måste ha trott att förutom att jag bloggar så driver jag Akademibokhandeln. Där stod flera av hans beundrare och väntade på svar från mig och jag hade ingen aning.

Allt blir så fel varje år när jag träffar Jan Guillou jag gör aldrig rätt och det slutar alltid med att han suckar och tycker att jag har noll koll på läget. Jag ger inte upp någon gång kommer Jan Guillou upptäcka mina talanger att jag är världsvan bloggare som har järnkoll på läget.

Hur skulle ni själva bete er om ni träffade en känd författare och det enda ni minns var sist ni möttes och det blev katastrof?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *