Inbjudan till Pressmöte Stockholm Folk Festival

Inbjudan till pressmöte , Stockholm Folk Festival ute på Hesselby slott tillsammans med Tomas Ledin, Hilda Sandgren och 25 av årets artister.

Som jag har förstått så är det Tomas Ledin som äger Hesselby slott och jag åker nu tidigt på morgonen för lunch på denna vackra slott. Tomas Folke Jonas Ledin, född 25 februari 1952 i Östersund, Jämtlands län, är en svensk sångare, låtskrivare, gitarrist och skivproducent.

Christina som har bjudit in mig har i går kväll hämtat Gabriel Kelley ca kl 21.15 och berättade även att ni nu kan se honom kl 08.45 SVT Gomorron Sverige.

Så här skriver Christina till mig i går kväll om när hon hämtade honom:

Vi har träffat en av de mest sympatiska artisterna någonsin från USA. Gabriel Kelley.
Varit i Nynäshamn vid Gotlandsbåten och hämtat honom till Stockholm.

Han berättade om sin uppväxt på landet i Georgia där föräldrarna hade en liten stuga och de var hippies och vegetarianer. Levde på det som de odlade själva på gården och sålde till folk i stan. Det var alltid musik hemma hos Gabriel och man ordnade picknickar tillsammans med andra familjer vid lägereldar.

Gabriel kom till Sverige på ett år för att gå på gymnasiet i Göteborg och fick en fantastisk musiklärare som satte honom på rätt spår och vände upp och ner på Gabriels yrkesplaner.
Den första familjen som Gabriel bodde hos var en mamma med två döttrar. Hon festade mycket och Gabriel fick mer eller mindre vara barnvakt åt de två barnen på 8 och 12. Han flyttade till en klasskamrat och det var en lyckträff.
Där var det musik för hela slanten och de två killarna är än i dag de allra bästa vänner.

När Gabriel återvände till USA efter detta år i Sverige reste han runt och skrev musik i en husbil.

Så småningom ledde det till en första platta i Nashville
Gabriel trivdes inte med det kommersiella tänkandet kring musikindustrin och flyttade till Guatemala för att arbeta som biståndsarbetare under en tid.

Återvände till USA och började sedan arbeta med sin andra platta som släpps senare i år eller i vinter. Bakom denna produktion står amerikanska toppnamn i Nashville.

I våras var han med i två av Jill Johnssons program som sänds i november, Jills veranda del 2.
Nästa år kommer Gabriel att turnera i Europa på olika festivaler.

Det var otroligt fint att få prata med en insiktsfull ung amerikan som är skörden av flower powervågen och som inte har blivit bilhandlare eller IT-miljonär såsom många i den generationen har blivit.

Gabriel bor nu på en ekogård utanför Nashville där han odlar och producerar grönsaker samtidigt som han turnerar 300 dagar om året.

En otroligt vänlig själ.

mvh

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *