Humanist galan på Hotell Rival med massor av kändisar

Det var verkligen en stjärnspäckad kväll med massor av sångare och sångerskor på scen.

Jag kom dit tidigt för att jag hade möte med Staffan Dopping då mitt varumärke Veckomagasinet var sponsor till denna gala.

Denna gala anordnades av Humanisterna en Stödgala för kurdiska barn på hotell Rival kl. 18.30 för utsatta som flytt från kriget i norra Syrien och södra Kurdistan. Behovet av hjälp till befolkningen växer för varje dag.

Syftet med Stödgala för kurdiska barn är att hjälpa 300 stycken pojkar och flickor i flyktinglägret Arbat som ligger i provinsen Suliymaniyah. De har utsatts för övergrepp och våld och behöver psykosocial hjälp. Många av dem saknar föräldrar och socialskydd och för att de ska kunna övervinna stress och ångest har de stort behov av professionellt stöd.

Flickan som räddade mitt liv

Fotografen Hogir Hirori återvänder till sitt hemland Kurdistan som han lämnade 15 år tidigare. Han besöker kurderna som har det svårt p.g.a ISIS Islamiska staten. Han skulle i väg med en helikopter från dessa flyktingar, men stannade kvar när han såg en skadad flicka. Han intervjuar flickan som berättar att hon har väldigt ont och inte hade ätit på flera dagar. Hennes bror försökte hitta mat åt henne. Pga denna flicka missade Hogir Hirori sitt plan. Sedan fick han höra att det plan han hade missat hade kraschat så denna lilla flicka som var skadad hade räddat hans liv. Jag sa till Hogir Hirori att Gud måste ha älskat honom som räddade honom. Han frågade mig då om Gud existerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *