Bloggnäthatet i forskningssyfte

Intervju om bloggnäthatet av Emil Mäki och Hjalmar Lindgren från Psykologiska institutionen, Stockholms universitet.

Syftet med intervju handlar om forskning kring kvinnliga bloggare och hur vi utsätts för näthatet. Materialet kommer att användas i forskningsändamålet.

Näthatet breder ut sig mer och mer vilket gör att man som bloggare blir mer utsatt. Det kan även göra en bloggare paranoid till slut att man tex aldrig vistas på offentliga uteställen. Jag kan bara vara på pressmöten, event och kändisfester där gästlistan är känd dvs att vem som helst inte kan komma in. Detta är inte för att verka märkvärdig på något sätt för det behovet dog ut hos mig i tonåren. Jag känner bara inte ett behov att vara bland folk jag inte vet vilka de är. Jag vill bara befinna mig bland folk jag vet lever som jag gör och som kan förstå mig utan att jag behöver hålla en låg profil eller känna mig utsatt. Jag trivs bäst på det jag är bra på och det är bland andra människor som lever som bloggare, skribenter eller på annat sätt är i kontakt med media.

I denna blogg intervju så fick jag svara på frågor om hur jag upplever näthatet och min erfarenhet kring det. En blogg intervju är ett bra sätt att reflektera över det som har hänt så att jag ibland kan stanna upp och tänka efter. Jag glömmer annars tiden och bara låter möten efter möten rulla på. Jag är inte den som stannar upp och firar mina framgångar utan jag kör på. De frågade mig hur jag hinner med att jobba som coach, bloggare och franchise företagare. Jag refererade vidare till Donald Trumphs citat att bara man gör det man tycker är roligt så kommer man att lyckas.

Det kändes tryggt att svara på frågorna av Emil Mäki och Hjalmar Lindgren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *