Psykoligkväll med sveriges främsta författare inom psykologi

Här nedan ser ni chefredaktören Jonas Mattson för modern psykologi natur och kultur.

Det var flera författare som hade samlats för att berätta om sina nya böcker som de hade skrivit. Det bjöds på plockmat och vin till detta föredrag. Det var intressant att höra om psykologi från olika vinklar.

Katarina Blom och Sara Hammarkrantz från tidningen Leva har skrivit ihop boken “Lycka på fullt allvar” tillsammans.

Görel Fred utbildar inom samtalsmetodik och psykosocialt behandlingsarbete. Handleder inom socialtjänst, skola och frivilligsektorn . Boken “Försonas med din barndom … och kanske med dina föräldrar” av Ulrika Hjalmarsson och Görel Fred. Berättade om Hur ska jag få mina föräldrar att gilla mig. Barndomen är inte så personlig som du tror. Försonas med sin barndom kan du göra om du läser boken och lättare förstår hur barn tänker.. Yttre försoning är förlåtelse två sätt.

Jenny Rickardsson är legitimerad psykolog som har skrivit boken “jag tror att jag måste prata med någon”.  Jenny Rickardsson är leg psykolog och arbetar med patienter med långvarig och svårbehandlad smärta vid Karolinska Universitetssjukhuset. Tidigare arbetade hon som journalist och har bland annat skrivit om psykologi för Modern Psykologi och Svenska Dagbladet.

Agneta Lagerkrantz självmedkänsla stoppa kritik mot sig själv. Att vara förstående mot sig själv. Man stöttar andra när det är motigt men gör det sällan med sig själv. Att kritisera sig själv blir aktivering i hjärnan lika mycket som när andra kritiserar en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *