Varför reagerar vi så starkt när någon använder mobilen i sociala sammanhang?

Jag själv har med mig min mobil på alla möten och ska gå in närmare på varför

Jag har flera sidor på Facebook som jag är administratör för och måste följa upp dessa hela tiden. Jag får mail dagligen och måste även svara på alla så fort som möjligt. Jag får även in flera sms per dag och bokar alla mina möten med sms. Sedan kollar jag min mobil var 10:e minut fram till kl 17.00. Efter kl 17.30 så kollar jag upp den minst en gång i timmen för att inte missa något.

Jag förstår inte människor som tex en av mina systrar som kan svara på sms efter 4 dagar. Henne kan man verkligen inte nå i nödsituation. Finns också en kollega som helt kan bli frånvarande gällande sin mobil och det är inte heller något bra. En person bör komma sin mobil minst en gång i timmen och svara på alla sms. Det finns inga ursäkter här i världen för varför man inte svarar på sms när man jobbar ihop. Ett jobb måste fungera 100 % för att man ska bli framgångsrik.

Sedan finns det “nötter” som kan skriva helt onödiga saker för att man inte ska glömma bort dem. När de skriver onödiga saker vill man i stället glömma bort dem. De uppehåller en för att man ska tro att de gör ett arbete fast att de bara är människor vars hiss aldrig går riktigt upp.

DSC00549

Just om kyrkan som en särskilt besvärlig plats för det digitala är det flera som har reagerat. På Facebook skrev till exempel ”Jonas” så här:
”Jag får i bland lite knepiga blickar när jag i kyrkan lyssnar på en predikan eller textläsning men sitter och tittar ner i mobilen. Det ingen verkar förstå är att jag följer med i Bibeltexten.”
Och Emil, som är pastor skriver vidare:
” Då kan du kanske tänka dig hur de blickarna ser ut när det är Pastorn som tittar i mobilen under gudstjänsten. Vet inte hur många gånger jag har ursäktat mig med att jag både har Bibeln och för anteckningar däri.”

Men det finns även andra ställen där det tycks särskilt känsligt. Jacques de Maré är nämndeman och mejlade det här:

”Jag har funderat på samma sak som du. Jag är nämndeman i en domstol. Och ibland är det bra att kunna följa med på en karta under förhandlingarna. Då använder jag en papperskarta och inte min mobil. Varför? Det är ohövligt och närmast förbjudet att använda mobilen under rättegången. Skälet torde vara det du påpekar. Man befaras att göra helt andra saker på mobilen än vad kartan kan erbjuda.”

Hämtad från Emanuel Karlsten

Lämna ett svar