Valutahandel utser veckans bästa valutamäklare

Ni som har följt med i bloggen vet ju att jag har nämnt att jag är lite intresserad av investeringar och nu har jag börjat läsa på mer och mer om valutahandel. Häromdagen fick jag syn på en riktigt bra lista med olika valutamäklare som jag vill tipsa om.

Först och främst kanske ni undrar vad en valutamäklare gör för någonting? Valutahandel är en typ av investering som är baserad på olika valutors fluktuerande värden mot varandra. Det kallas även för forexhandel. Centralbanker handlar till exempel valutor för att stabilisera sin egen valuta och för att bygga upp reserver i utländsk valuta. Många internationella företag köper också stora mängder valutor för att gardera sig mot valutafluktuationer.

Idag kan även privatpersoner handla valutor genom internet, men det måste ske genom en reglerad mäklare. Man köper helt enkelt en valuta genom att växla in den valuta man har, precis som när man ska ut och resa. Vinsten får man genom att växla in valutan vid rätt tillfälle, det vill säga när den valuta man växlade till är värd mer än den man växlade in (spread). Det finns mycket mer detaljer än så, för valutahandel är ganska komplicerat. Men mer djupgående information om valutahandel får bli en annan bloggpost i framtiden.

Eftersom man måste använda sig av en valutamäklare är det såklart viktigt att man väljer rätt. Sidan valutahandel utser veckans bästa valutamäklare och urvalet är baserat på flera olika kriterier. Självklart vill man att ens pengar ska vara i säkert förvar, annars kan man lika gärna låta dem sitta tryggt på banken.

Det är mycket viktigt att veta vilka som står bakom en valutamäklare, för det kan vara stor skillnad mellan olika ägare. Valutahandel gör en bakgrundskoll på alla valutamäklare för att försäkra sig om att de som står bakom är seriösa. Sådant där kan ju ta ett tag och man har inte alltid tid med det själv, därför är det skönt att någon annan gör det åt en. Spreaden är skillnaden mellan köp- och säljkurs och det är nästan det viktigaste inom valutahandel. Valutamäklare som har låg spread och som hanterar orders på ett snabbt sätt får högre betyg. Dessutom testas hur snabb registreringen är och hur mycket avgifter som finns. Sidor som har minimala avgifter rankas högre på den här smarta listan.

Använd helst en valutamäklare som är licensierade inom EU, för då måste dem följa hårt ställda ekonomiska regler. Finns det svensk support är det givetvis utmärkt. Om du vill ge dig in i den spännande världen med valutahandel kan jag verkligen rekommendera att sätta dig in listan jag tipsar om, för då sparar du dig själv en hel del grundarbete.

Lämna ett svar