Vad innebär antroposofisk läkekonst?

Har du någonsin hört talas om antroposofisk läkekonst och vet du vad det betyder?

DSC_00073-980x1024

Den antroposofiska medicinen är en integrativ vårdform som ges av legitimerade läkare, legitimerade sjuksköterskor och olika terapeuter. Kännetecknade är att man kombinerar konventionella skolmedicinska behandlingar med bland annat konstnärliga terapier, samtal och naturliga läkemedel. Den antroposofiska medicinen betonar det individuella hos patienten och betydelsen av att stödja patientens egen förmåga till läkning och bättre hälsa (självreguleringsförmåga).

vidarekliniken
Så här vacker byggnad har vidarekliniken.

Homeopati hälsans fula ankunge?

Homeopatiska preparat används inom den antroposofiska medicinen. Jag själv går just nu hos en homeopat och fick en bok av henne som heter den vita boken om homeopati. Man kallar även homeopatin för läkemedelsindustrins fula ankunge. Ingen människa har förut kunna bota min handeksem såsom min homeopat har gjort.

Det är otroligt att det finns kliniker som Vidarekliniken som faktiskt har detta som ett av sina sätt att bota människor från olika åkommor. Jag visste inte ens att det fanns en klinik som såg människan som en helhet och blir väldigt glad över att det finns.

Man har förstått att kropp och själ hänger ihop. Människor som tex åsidosätter sig själva mycket pga av att det krävs av omgivningen får ofta en aggressiv immunförsvar. När man börjar ta plats här i livet så brukar den aggressiva immunförsvaret att ge sig. När man tar reda på hur kropp och själ hänger ihop kan man som jag bli väldigt arg till en början och känna att det är andra människors fel att man har blivit sjuk. Fast det handlar egentligen inte ens om andra människor utan det handlar om vad du tillåter andra människor göra mot dig för att du inte kan sätta dina gränser.

 

Så här ser terapierna ut Antroposofiska terapier

På Vidarkliniken används ett antal terapier i behandlingen såsom:

  • Fysikaliska terapier
    Rytmisk massage enligt Wegman/Hauschka, massage enligt dr Pressel, sjukgymnastik och medicinsk badterapi
  • Konstnärliga terapier
    Läkeeurytmi, metallfärgljusterapi, modellering och målning
  • Stödjande samtal
    Psykosyntes

Kommentera