Tips på hur du kan spara pengar

Det bästa sättet att spara pengar är just att inte slösa på dina pengar. Fast detta är lättare sagt än gjort därför hjälper jag dig med mer detaljerade tips.

spara pengar
Jag älskar att ge av mina guldtips till mina bloggläsare.

Man brukar säga att även en sparad krona är en tjänad krona. Eller köp inte saker du inte behöver för då måste du sälja saker du behöver i stället. Den som spar han har, ja det finns mycket jag skulle kunna tjata sönder mina bloggläsare med för att lära er hur ni ska spara pengar.

Spara pengar genom byteshandlen

Det bästa sättet att spara pengar är att gå tillbaka till hur människor gjorde en gång i tiden när de saknade pengar. Man bytte helt enkelt ut potatisar med tomater. Man gjorde tjänster och gentjänster och detta är det mest effektiva sätt att spara pengar på. Har du barn tex så ska du inte följa med dem varje vecka till vecka till fotbollen. Ni kan turas om 3 familjer och ta varandras barn till fotbollen. Detta kommer innebär att 2 veckor i rad kommer du inte behöva slösa pengar på bensin. Du kan också spara mer tid och sedan ändå se fotbollen på instagram om folk nu uppdaterar den.

Små tips till att spara pengar:

  1. Jag läste en gång en tidning om hur du bjuder på en mycket billig middag. Du ska köpa torkade gula ärter och göra en ärtsoppa till dina gäster.
  2. På Willys så är det halva priset på bröd efter kl 19.30 speciellt den som ligger på Björkgatan i Uppsala.
  3. Plocka frukt och bär utomhus nu när det är sommar.
  4. Gå i stället för att ta bilen så sparar du på bensin.
  5. Köp en moped som är konstruerad som en bil för du kan parkera dem överallt även om det inte ens är en parkeringsplats. Du behöver inte ens betala parkeringsplats för dessa bilar.
  6. Satsa på en Tessla för då är din bensin helt gratis.

För att kunna göra vissa av dessa grejer så behöver du pengar också till att börja med. Du kan ju inte köpa en s.k bilmoped och Tessla helt utan pengar. Tessla är en riktig dyr bil och bilmopeden är nästa lika dyr som en vanlig bil.

Lämna ett svar

Translate »