Spökvandring och konferens på slott

Herrgården eller slottet som heter Johannesbergs slott, som ursprungligen hette Djursby, ägdes under senare delen av 1600-talet av Johan Leijonhufvud, som skänkte den till sin släkting, Adam Ludwig Lewenhaupt, som till tack ändrade namnet till Johannesberg efter honom.

Efter Lewenhaupt innehades godset av adelsätter som Banér, Gyllenstierna, Horn af Åminne och Lagergren. Vid 1800-talets slut övertogs det av en grosshandlare som hette Grönvall. Roligt att denna person är en grosshandlare för det är exakt vad jag är i dag. Under hans tid brann huvudbyggnaden ner, och den återuppfördes kring sekelskiftet av familjen Conti. Så då ska du veta att om något brinner ner så har folk också brunnit inne. Har de brunnit inne så spökar de fortfarande på detta stället. På 1920-talet köptes gården av familjen Bergengren. De hyrde under andra världskriget ut huvudbyggnaden till den norska staten, som bedrev polisutbildning på gården. Till minne av detta står en minnessten, rest 1990, i herrgårdens park.

Visst är det kul att poliser har utbildad sig på detta slott dessutom norska poliser. Konstigt att de inte har en egen slott att utbilda sig på kan man tycka. Här finns även också konferenssalar för olika företag som vill hyra in sig. Så konferens i slott är ett måste om man ska få det riktigt kul.

Vår fantastiska konferens

Jag har varit på konferens med det franchiseföretag jag är med och driver. Aldrig känt en sådan underbar känsla förut i mitt liv. Alla franchiseägare fick en bättre kontakt med varandra eftersom alla är glada och äter god mat tillsammans.

Herrgården var obebodd mellan 1967 och 1987, varefter den totalrenoverades. Sedan 1989 bedrivs konferensverksamhet på godset. Jag tror ej den var helt obebodd utan det måste även ha funnits spöken på stället.

Kommentera