Skulle du lyssna på någon som inte använder 94 % av sin hjärna?

När en människa inte tror på den största lagen av dem alla dvs attraktionslagen då tror de att de är offer för ödet.

Om du tror att allt sker utanför din kontroll då är du född offer och kommer dö som ett offer. Jag trodde det var söndag i dag för jag har ingen tidsperspektiv när jag inte jobbar. Lider man av ADHD så förlorar man lätt tidsperspektivet och behöver då rutiner.

Många med ADHD blir oftast missbrukare av något tex socker, alkohol eller droger. Vissa bli också arbetsnarkomaner. Egentligen så handlar de om att de inte har några rutiner för att kunna hålla koll på tidslinjen dvs tiden och klockan. En sak jag inte klarar av är att gå på bio och bara sitta 2 timmar och stirra i en bildskärm. Hur gör folk för att kunna sitta still så länge tänker jag.

Något som också utmärker ADHD är att man börjar på olika projekt och sedan inte blir färdig. Det är fördomarna kring ADHD. När folk tittar på mig så tror de inte att jag lider av det för att jag verkar så lugn. Detta sitter i ditt sinne och inte i din fysiska kropp. Det sitter i hur du relaterar till tiden som går medans du planerar annat. Tiden står helt enkelt still där allt sker samtidigt enligt oss med denna diagnos. Där inget heller är omöjligt där den där boxen (att leva utanför boxen snacket) inte ens existerar. Inget rätt och fel existerar för mig för rätt och fel är människans eget påfund och människan använder endast 6 % av sin hjärna. Skulle jag lyssna på en varelse som inte använder mer än 90 % av sin hjärna?

1 comment / Add your comment below

  1. Jag tror att ADHD och en rad andra diagnoser kan vara människan super power i många lägen. Det gäller att lära sig om sig själv och sin diagnos för att kunna hantera den. Att gå in och läsa grundfakta om exempelvis ADHD kan vara förödande information för den som blivit diagnosticerad och vill lära sig förstå. Det bästa varje person kan göra är att förstå vad som funkar samt inte funkar för den egna personen. *

    Jag har själv ADHD som många pekar finger på och menar att man inte kan vara “NORMAL” om man lider av den. Bullshit enligt mig då jag visat många med samma diagnos att det visst går att skapa mirakel med sitt liv. Jag har bara valt att inte vara min diagnos, jag har den och har lärt känna mig själv ihop med den och på så sätt funkar livet utmärkt. Självklart stöter man på situationer som är nya eller påfrestande, men då gäller det att man lär sig av situationen för att inte behöva trampa snett igen.

    Kramar finaste du har så sunda värderingar.

Kommentera