Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Relationsmarknadsföring Referensmarknadsföring Social Selling ?

Det ligger ju något i det gamla citatet ”Det kostar fem gånger mer att få in en ny kund än att behålla en gammal”

social selling

Det har också gjorts undersökningar om varför företag förlorar kunder:
• 1% avlider
• 3% flyttade
• 5% andra relationer
• 9% konkurrent
• 14% missnöjda var med produkten
• 68% kände sig nonchalerade som kund
(från ‘Dialogue Marketing – den ändlösa försäljningen/IBM)

Relationsmarknadsföring är en affärsstrategi och inte ett sätt att marknadsföra sig.
Relationen mellan säljare och köparen är grunden i relationsmarknadsföring.
Då varor/tjänster/priser kan verka likvärdiga ,så kommer kunden att välja den leverantör man har bäst relationer till. Detta gäller såväl personliga som affärsmässiga relationer.

Referensmarknadsföring…någon du känner rekommenderar just dig till någon han/hon känner/känner till som har behov av dina tjänster/varor samt halva arbetet är redan gjort då du blivit intygad för din & företagets kompetens likså din karaktär samt ibland blir du t.o.m, ”Den Bästa inom ditt område” ….citat av Mark Zuckenberg. Facebook “Nothing influences people more than a recommendation from a trusted friend”

Social Selling som nämns som begrepp (och inte ovanligt att många blandar ihop med tidigare nämnda marknadsföringsbegrepp). Då faktum är att så pass många är på olika internet grupper och blogg sidor idag så betyder detta kortfattat att du & företaget integrerar sociala medier i ditt traditionella sälj & marknadsföringsarbete för att komma i kontakt med fler potentiella kunder
och det finns många snabb råd och utbildningar samt flera böcker hur gör detta på bästa och smartaste sätt (men att inte fastna i timmar att vara på internet och glömma bort att verkligen prata och chatta med kunder/samarbetspartners)

Av: Bo Almudde Marketing Assistant to Business Executives in Sweden/Finland

Lämna ett svar

Till startsidan
Translate »