Prins Daniel mitt möte med honom

Jag har träffa Prins Daniel och intervjuat honom som ni får ta del av i ett annat inlägg. Visste ni vilka kända personer som har gått på Katedralskolan?

Prins Daniel kom till Katedralskolan i Uppsala för att föreläsa och prata om entreprenörskunskap med gymnasieelever. Katedralskolan är en mycket gammal skola. Katedralskolan grundades 1246 och är äldre än själva medeltiden. Det är en av världens äldsta läroverk. I början tillhörde Katedralskolan Domkyrkan för man utbildade präster på denna skola. Sedan blev det en skola där man pluggade bl.a grammatik och retorik.

Gustav Vasa har knivhuggit en bok på Katedralskolan

Kända elever från Katedralskolan är följande:

Dag Hammarsköld FN generalsekraterare

Ebba Busch Kristdemokraternas partiledare

Bruno Liljefors konstnär

Jan Stenbäcks pappa Jan som är grundare till Kinnevik

Gustav Vasa Sveriges kung som hade svårt för att lära sig latin på skolan och därför tog ta i en kniv och högg i sin latinska bok.

Niklas Zennström en av grundarna till fildelningstjänsten Kazaa, internettelefonibolaget Skype och nu senast webbtevetjänsten Joost. Han var en av inbjudna gästerna som föreläste för oss tillsammans med Prinsen.

Kalle Anka ni vet han som är känd från Kalle och hans vänner på julafton.

prins daniel
Vår kronprinsessa har bra smak när det gäller män för Daniel är en otroligt stilig och ödmjuk människa. Jag har alltid tyckt att Kronprinsessan har det vackraste ansikte i hela Sverige.
prins daniel
Intervjun med Prins Daniel är fantastisk hör och häpna han gillar det jobb jag gör för rojalistföreningen och det gjorde min dag ska ni veta.

Ni kommer att få se intervjun med Prins Daniel här på bloggen och jag kommer även berätta mer om vilka andra som var inbjudna till denna föreläsning tillsammans med Prinsen. Jag är frilansjournalist för tidningen rojalisten och för Veckomagasinet. För mig är det ett hedersuppdrag att få mina bilder publicerade i tidningen Rojalisten. Många människor som är intresserade av Monarki och Svenska kungafamiljen följer min blogg och jag får otroligt många gilla på Facebook när jag publicerar bilder av någon ur kungafamiljen på en facebook sida som handlar om Kunglig historia.

Kommentera