Posters och tavlor på städer och kartor

Vilken inredning som passar i hemmet är givetvis en personlig smakfråga, men det finns en del dekorationer som faktiskt passar in i de flesta bostäder. Posters och tavlor med motiv från olika städer är perfekt för att piffa upp ett rum med.

Ett stadsmotiv kan vara abstrakt, som en stadssilhuett där alla karaktäristiska byggnader finns med. Eller så kan det vara mer specifikt än så och motivet kan istället vara en speciell byggnad eller ett välkänt landmärke som finns i staden. En stad kan representeras på så många olika sätt och därför finns det flera variationer att välja mellan. Mer om Stockholm karta poster kan du hittar på deras hemsida.

En rolig idé är att skapa en personlig vägg med hjälp av stadsmotiv. Bor du ihop med någon kan ni välja att ha båda era födelsestäder representerade och det tredje motivet kan vara staden som ni bor i nu. På så sätt kan du skapa en liten tavelvägg som går att kombinera med andra motiv som känns personliga. Vill du ha ett stilrent intryck väljer du konst som går i samma stil och som har samma storlek. Ramarna bör dessutom vara likadana för att få till rätt intryck. Vill du ha det mer lekfullt kan du kombinera ramar och motiv i flera olika stilar. För att få inspiration kan du se på olika ramar online som passar perfekt till posters eller tavlor med statsmotiv. Håll bara lite koll på måtten så du köper rätt storlek.

En annan idé är att sätta upp tavlor eller posters med motiv från alla dina favoritstäder i världen. Har du till exempel en särskild kärlek till London kan du välja inramade fotografier på Big Ben eller varför inte vackra Buckingham Palace? Är det istället Paris som står dig närmast hjärtat kan du sätta upp fotografier på Eiffeltornet eller det magnifika Château de Versailles. På så sätt kan du låta världens alla underverk ta plats i ditt hem utan att du behöver resa en endaste meter. Det är ett perfekt sätt att samla dina reseminnen på och påminnas om hur det kändes att vara där på plats.

Mer grafiska kartor

I vissa rum passar det bättre med grafiska motiv, eftersom det annars kan bli lite för iögonfallande när motivet tar över för mycket. Ett rum som har en modern inredning ser ofta bättre när väggarna dekoreras med abstrakt eller grafisk konst. Stadskartor är ett perfekt grafiskt motiv som fortfarande känns personligt.

På den svenska butiken Papertown hittar du till exempel en Stockholm karta poster som är väldigt snygg. På en svart bakgrund har konstnären Jennie Elofsson handritat Stockholms karta i vitt. Resultatet blir ett intressant, abstrakt motiv som passar lika bra i vardagsrummet som i hallen eller sovrummet. Ett stort plus är att kartan är inbäddad i en vit passepartout som om den ger en extra dimension till postern.

En perfekt present

Ett sista tips är att ge bort en tavla eller poster med statsmotiv som present. Att ge bort dekorationer i gåvor kan vara lite snårigt eftersom smak är väldigt personligt. Väljer du fel motiv kan det bli fel och det kan faktiskt tolkas som att du klampar in med din egen smak i en annan persons hem. Stadsmotiv är dock neutralt nog för att det ska fungera att ge bort som present. Även om det är lockande att ge bort postern eller tavlan komplett med ram är det nog bäst att inte rama in den. På så sätt får mottagaren själv välja en ram som passar in med övrig inredning. Vill du ändå att det ska vara komplett kan du ge bort ett presentkort för en ram tillsammans med postern eller tavlan.

Kommentera