Min favorit i köket är stekpannan pga av pannkakor

Jag använder nog stekpannan mest av all köksutrustning som jag har för att jag älskar pannkakor och plättar.

pannkakor

Något som jag skulle vilja ha är en plättpanna för att kunna göra flera små plättar. Problemet ligger i väl att man också ska vända på dem och det vet jag inte om jag klarar av?

plättpanna
En klassisk plättlagg i gjutjärn med plats för 7 st plättar. Dessa plättpannor har ett exklusivt handtag i svart bok som förblir svalt vid användning

Därför älskar jag pannkakor

Allt började med sagan om pannkakan när jag var liten. Jag tycker inte att det är en rolig historia tvärtom tycker jag att den är riktig sorglig. Om en pannkaka fick liv så skulle jag inte jaga den för att äta upp den som de gör i sagan. Det börjar med en hel hungrig familj på 7 ungar som väntar medans deras mamma steker den. Pannkakan får ögon i form av körsbär och mun av chokladsås. Då börjar pannkakan få liv på riktigt och hoppar ut ur stekpannan och gör en lång vandring där stackaren försöker springa för sitt liv från den ena djuret efter den andra. Till slut är det en slug gris som lurar pannkakan och äter upp den.

Du kan använda denna köksutrustning till att baka flera plättar på en och samma gång. Är det inte fantastiskt så kan man göra tårta med plättar i stället för sockerkaka.

Lämna ett svar

Till startsidan
Translate »