Min dag med Kronprinsessan Victoria & Prins Daniel

Jag har frilansat för tidningen Rojalisten då jag är medlem av Rojalistföreningen sedan jag nästan föddes.

All press samlade tidigt på morgonen utanför Uppsala slott och gick igenom schemat för dagen. Vi skulle in i rikssalen för att det var Sveriges Nationaldag och kronprinsparet själva hade bett om att få vara med denna högtid för att nya svenska medborgare skulle få ta emot sina medborgarskapsbevis.

Först klev alla gäster in, sedan kronprinsessan mm och sist klev pressen in. Jag tillhörde pressen och klev in sist. Jag tog inte hand om min systemkamera det gjorde min fotograf/assistent Maria Svensson. När vi pressen klev in sist började alla att fota kronprinsessan och i mitten stod jag och visste inte vad jag skulle ta mig till. Folk måste undrat vad min uppgift var som bara stod mitt i havet utan funktion. Jag hade min funktion att jag vägledde min assistent hela tiden i vilken vinkel hon skulle stå för att få bra bilder på mig och kronprinsparet.

Jag har även skickat fina exemplar av bilderna till rojalistföreningen för att de ska publiceras i vår tidning rojalisten. Jag har förut fått mina bilder publicerade då turkiska f.d president Abdulla Gul var på statsbesök. Han var en av grundarna av partiet AKP i Turkiet.

kronprinsessan victoria uppsala

kronprinsessan victoria 006

kronprinsessan victoria 012
Jag har både min egen bricka för Veckomagasinet och ackreditering för att jag är frilansjournalist för tidningen Rojalisten. Jag är trogen medlem av Rojalistföreningen och är rojalist ända ut i fingerspetsarna.

kronprinsessan victoria 013

kronprinsessan victoria 014
Som min assistent och fotograf hade jag medium Maria Svensson med mig. Även hon bar min bricka för Veckomagasinet och Press bricka.

 

kronprinsessan victoria 048
Alla gäster hade gått in och utomhus fanns bara journalister kvar och väntan på Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Den ni ser på bild är livvakten från Säpo.
kronprinsessan victoria 052
Nu börjar bilarna att närma sig och man såg direkt Kronprinsessan Victoria vinka åt oss. Förutom livvakten från Säpo så kan man se landshövdingen Peter Egardt stå och vänta någon meter i från mig.

Fortsättningen följer vad som sedan hände när Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel gick av från bilen. Man måste blogga som en saga så att det blir roligt att läsa fortsättningen på denna fantastiska dag med kronprinsparet och allt som hände kring det.

Kommentera