Veckomagasinet

Militär kupp i Turkiet

Det pågår just nu ett försök till Kuppförsök i Turkiet

Turkishflag

Reuters: turkisk militär uppger sig tagit över maken. Demokratin kommer att fortsätta med andra länder, vilket man ändå tror kommer att vara svårt att fullfölja till den grad man lovar. Det kommer inom kort bli militärstyre.

Turkiet har redan spänd relation med Ryssland efter att ett flygplan sköts ner. Hur hanterar man detta inom NATO då Turkiet är ett NATO land? Hur kommer då NATO att reagera? Det kommer att komma skarpa reaktioner från andra NATO länder speciellt från USA. Tayyip Erdogan är i säkerhet har man fått uppgifter om. Bron Bosporen i Istanbul och skottlossning i Ankara samt alla flyg har stoppats. Landets general har tagit som gisslan. Man vill helt enkelt bryta den ökande islamiseringen. Allmänheten trodde att det var en militärövning och inte hade förstått allvaret bakom. Vilken del av militärledningen står bakom denna kupp vet man inte heller. Man gillar helt enkelt den politik som pågår i Turkiet just nu speciellt inte islamisering där man vill göra en separation mellan stat och religion. Hur välorganiserad denna kupp är vet man heller inte. Det var länge sedan man hade diktatur i Europa. Det var vid ca 1950 man hade i Europa och i Grekland hade man det 1960. Den högsta generalen står inte bakom denna kupp vet man i varje fall då han är tagen som gisslan. I slutet av juni var flyplatsen Ataturk terroriserad som nu är avstängd för att politiker inte ska försöka lämna landet.

Militären har tagit över kontrollen och även över alla tv kanalerna. Premiärminister Yildirim säger att säkerherhetsstyrkorna gör vad de måste göra och de som står bakom denna kupp kommer att få sitt straff.

Tayyip Erdogan har man nu anklagat för att vara en förrädare. Man ska nu inte göra någon skillnad på ras, religion enligt turkiska nyheterna. Var står nu halvmilitära styrkorna på för sida vet man ej. Halil Karalevi bosatt i Sverige är en turkietvetare som nu talar i nyheterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »