Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Med glasögon tar folk dig på större allvar

Tänk dig själv hur du ser på människor när de bär glasögon. Vad förknippar du glasögon med? Folk som läser mycket har ju läsglasögon och även de som har sämre syn bär glasögon.

Nedan ser ni mig i snygga glasögon som gör mig till en lärarinna eller ännu bättre kvinnlig rektor. Visste ni att Sveriges första kvinnliga rektor bodde i Uppsala och att jag har mött henne.

Det första vi tänker på när någon bär glasögon är att de är kloka. Sedan vi var barn har vi matats med att folk med glasögon har en bättre läshuvud. Jag tänker främst på barnböcker när jag var liten hur man ritade dit en klok uggla med glasögon. Klart att ugglor är smarta och varför vet jag inte ens? Klart att folk med glasögon också är smarta och än i dag så vet jag inte varför? Så därför har jag börjat kolla in lite glasögon hos Mister Spex för att hitta dem som passar just mig.

När jag sökte mitt första jobb så bar jag glasögon och på den tiden ville jag utbilda mig antingen inom juridik eller teolog. Jag gick då Bibelskolan och ville bli präst för jag ville föreläsa om Bibeln. Jag minns att varje gång jag läste Bibeln så lärde jag mig något nytt och varje gång jag läste Bibeln behövde jag mina glasögon för att kunna se tydligare och större texter.

Nedan ser ni mig med solglasögon mitt i vinter för jag ville imponera på folk.

Jag blev också behandlad annorlunda beroende på om jag bar glasögon eller inte. Folk tyckte jag såg snällare och ordentligare ut med glasögon så jag bar dem så ofta jag kunde.

I filmer brukar också tönten i filmen ha glasögon innan de får en total makeover som i filmen En prinsessas dagbok. För med glasögon ser hon bara ut som en plugghäst och utan glasögon kommer hon se ut som den prinsessa hon är född till att vara. Så rollerna kring glasögon är många beroende på vad det är du vill få ut av dem.

Lämna ett svar

Till startsidan
Translate »