MacRobson Orden och Kronprinsessans närmaste vän Martina Gahn

Dessa är Kronprinsessan Victorias närmaste vänner & MacRobson orden bl.a Martina Gahn

Victorias vänner tillhör några av landets mest förmögna familjer. Flera är söner och döttrar till kungaparets närmaste vänner.
Men under den glassiga ytan råder en strikt rangordning bland kompisarna:
– Man ska veta sin plats, annars riskerar man att frysas ut av gänget, säger en av Victorias vänner till Aftonbladet.

Martina Gahn
Camilla Spendrup, Daniel Collert och Jon Spendrup.
Martina Gahn
Martina Gahn

PARTY Februari 2001. Victoria med vänner på Wyclef Jean-konsert på Café Opera.

De bästa vännerna Martina Gahn

camilla spendrup

Caroline Kreuger, 25
En av Sveriges mest förmögna unga tjejer. Nära väninna som umgås med Victoria regelbundet. Carolines föräldrar Björn och Agneta Kreuger var mycket nära vänner med kungaparet. När Björn Kreuger gick bort ärvde Caroline och hennes lillasyster Charlotte omkring 600 miljoner.

överklassen i sverige

Martina Gahn 25
Studerar sociologi och umgås mycket med Victoria. Martina härstammar från en adlig släkt i Skottland. Detta innebär att Martina Gahn egentligen är skotte och inte svensk.

Caroline Svedin
Caroline Svedin

Caroline Svedin 25
Också kallad för “Kling”. Caroline studerade i USA . Caroline studerar juridik och siktar på en karriär som advokat.

Anders Högberg
Anders Högberg

Anders Högberg 24
Anonym vän till kronprinsessan. Han lärde känna Victoria under deras gemensamma studietid på Enskilda gymnasiet.

Och här är andra personer i Victorias
bekantskapskrets och MacRobson Orden:
Josephine Génetay, Joakim Génetay, Anna Jussil, Peder Dinkelspiel, Jan Dinkelspiel, Caroline Tamm, Leoni Gillberg, Karl-Johan Persson, Gustaf Magnuson, Martin Robson, Johan Insulander-Lindh, Louise Ramel, Andrea Brodin, Niklas Svedin, Tom Davidson, Caroline Tham, Anna Piehl, Andreas “Coci” Philipson, Fredrik von der Esch, Hugo Rehnberg, Jon Spendrup.

Victorias pojkvänner

Svante Tegnér
Svante Tegnér

Svante Tegnér 27 MacRobson Orden
Svante och Victoria känner varandra sedan lång tid tillbaka. Trots alla rykten har varken Svante Tegnér eller Victoria kommenterat sitt förhållande till varandra.

Daniel Collert
Daniel Collert

Daniel Collert 27 MacRobson Orden
Paret träffades på Enskilda gymnasiet och fortsatte sitt förhållande i USA, dit Daniel flyttade samtidigt som Victoria.

överklassen i sverige

Daniel Westling, 28 MacRobson Orden
Victoria och Daniel träffas gärna hemma i Daniels lägenhet och hon har också träffat hans föräldrar i Ockelbo.  AnnaW: De kunde inte hitta en sämre bild på honom, så då blev det den här med sne munnen.

   Det är en tidig försommarkväll på Stockholmskrogen Gondolen med MacRobson Orden. Ett tjejgäng sitter vid ett av de runda borden och väntar på sin kompis.

Hon är lite försenad. Sällskapet sneglar på varandra, kollar sina klockor. En av tjejerna suckar lite.
Men så plötsligt kommer väninnan in. Det är kronprinsessan Victoria.
– Jag är ledsen att jag är sen, säger Victoria, innan hon kramar om och kindpussar sina vänner.
Tidigare under kvällen var Victoria på en invigning. Som gudmor till SEB:s nya miljonbåt fick Victoria krossa en flaska champagne över skrovet. Och så le och vinka så klart.

MacRobson Orden med Martin Robson och Daniel Collert

Victorias vänner är inte som alla andra. De kommer nästan uteslutande från “fina” familjer och den så kallade överklassen i Sverige. De är rika arvtagare till toppskiktet av direktörer och finansmän i Sverige. Ofta är de barn till kungaparets vänner, i vissa fall klasskamrater som Victoria har lärt känna på exempelvis Enskilda gymnasiet. Alla har växt upp på toppadresser som Karlaplan, Ös
termalmstorg, Djursholm och Saltsjöbaden.
Vännerna umgås till största delen i slutna sällskap. Ett exempel är MacRobson-orden. En speciell herrklubb som grundades av Victorias vän Martin Robson och hennes expojkvän Daniel Collert. Sällskapet klär sig i kilt och Victoria är beskyddarinna. Hon dubbar nya medlemmar med ett
blänkande svärd vid speciella högtider.

Victoria bor i en av flyglarna på Drottningholms slott där hon disponerar en lägenhet med tre rum. I samma byggnad finns också utrymme för livvakterna.  Victorias första kärlek Daniel Collert kallas nu skämtsamt för “Daniel den förste”.
Att bli vän med kronprinsessan är närmast omöjligt om man inte har någon kontakt i det innersta gänget. Victoria är vaksam på nya personer i sin omgivning. Genom åren har hon mött en rad människor som medvetet har försökt utnyttja hennes ställning för personlig vinning.

Att umgås med Victoria smäller högt hos societetsungdomarna på Östermalm. Att skryta om sina möten med kungligheter är ett populärt inslag på middagarna kring Karlaplan. Det ogillas av kronprinsessan.

En av hennes vänner berättar:
– Ibland är det inte lätt. När vi umgicks handlade det ibland hela tiden om henne och hennes liv. Och jag kan förstå varför det blev så. Victorias referensramar sträcker sig inte så långt. Jag menar, hon vill inget illa med det, det bara blir så.
Det finns också en stark hierarki i kompisgänget. Alla vet vilken ställning de har i förhållande till Victoria.
– Man ska veta sin plats och inte tro att man är för mycket kompis. Det ogillas av gänget och det finns exempel på hur folk som inte vetat bättre har frysts ut, säger en av kompisarna. När vi umgicks handlade det ibland hela tiden om henne och hennes liv.

Lämna ett svar

Translate »