Människans bästa vän?

Jag talar såklart om hunden, ifall du inte förstod det av rubriken.

Alla människor som har haft ett djur vet vilken otrolig samhörighet man känner med sitt djur.

Därför ligger just hundförsäkring och andra typer av djurförsäkringar mig extra varmt om hjärtat.

Om din hund skulle bli sjuk mitt i natten och du måste ta dig till en klinik akut så skulle notan kunna sluta på alldeles för många tusenlappar. Om du däremot har en försäkring för din hund så kommer försäkringsbolaget att ta den största smällen.

Att veta exakt vilken försäkring som är bäst för din hund kan vara riktigt svårt. Men då finns hundförsakring.se för att hjälpa till att bena ut det hela. Sidan är en oberoende sida som publicerar information och fakta om olika försäkringsbolag för att du som konsument ska känna dig trygg att navigera runt på sidan och välja rätt försäkringsbolag.

De 5 vanligaste raserna i Sverige

  1. Labrador Retriver

På första plats hamnar labradoren. Labradoren är en relativt stor hund som blir ca 50-60 cm i mankhöjd som vuxen. Labradoren kommer ursprungligen från Storbritannien och Kanada och är en så kallad apporterande fågelhund.

2. Tysk schäferhund

På andra plats har vi den tyska schäferhunden. Schäferhundar är vallhundar som ursprungligen, som namnet skvallrar om, kommer från Tyskland. De är jämna i humöret och är bra som sällskapshundar.

3. Golden retriver

På tredje plats har vi Golden retriver som också den är en apporterande fågelhund med ursprung i Storbritannien. Rasen hade sin egen klass på en hundutställning för första gången år 1908 och fick sitt nuvarande namn år 1919.

4. Jämthund

På fjärde plats finner vi Jämthunden. Jämthunden är en hundras från Sverige. Dess främsta användningsområde är älgjakt. Den är Sveriges och Finlands vanligaste älghund och toppar alltid popularitetslistorna i bägge länderna. Hundarna används främst när man jagar älg men även ibland vid jakt på björn, vildsvin, lo och grävling. För att en jämthund ska ha möjlighet att bli utställningschampion så måste den ha meriter från jaktprov för älghund.

5. Cocker Spaniel

På femte plats hittar vi en liten hund i jämförelse med de övriga, nämligen cocker spaniel. Mest känd som Lady i Lady & Lufsen såklart. Cocker Spaniel används främst som en sällskapshund. Den cockerspaniel som ses på utställningar är mindre intensiv än den rena cocker jaktspanieln som också finns.

Lämna ett svar

Translate »