Mallorca – Sol- och stadssemester i ett

Kanske borde man ta det säkra före det osäkra och boka en resa till solen i sommar? Fast det kan ju vara kul med storstäder också. Vad skall man välja?

ving resor

Ett trevligt alternativ är Palma stad på Mallorca. Här finns shopping, restauranger och stadsliv samtidigt som man är direkt vid havet och har nära till många fina stränder. Härifrån utgår även många båtutflykter. Dessutom ligger flygplatsen i närheten, så man slipper långa transitresor. Staden har väl fungerande kollektivtrafik och taxiresorna är billiga.

På sommaren är medeltemperaturen uppåt 30 grader på dagen och 20 på natten. Läget vid havet gör samtidigt att det inte blir kvavt. Och under sommarmånaderna regnar det nästan aldrig.

När jag surfar runt hos Ving hittar jag många trevliga hotell. Vissa direkt vid havet i stadens utkant, andra mitt inne i den levande staden. Till exempel fastnar jag för det eleganta och centralt belägna lägenhetshotellet Palma Suites, med sina fräscha rum och och en storslagen utsikt över staden från dess takterrass med pool.

Palma brukar kallas en av Europas häftigaste små storstäder. Men det är kanske inte det första man tänker på när Mallorca kommer på tal. Istället går tankarna till stränder och charterhotell av klassisk modell. Det är inte att undra på, då Mallorca varit det första och det riktigt stora solsemestermålet för generationer av svenskar.

Därför har Palma nog hamnat i utkanten av många människors medvetande. Vilket är synd, för här kan man få den perfekta kombinationen av solsemester och vimlande stadsliv. Bad och sevärdheter. Värme och kultur. Avkoppling och shopping.

På affärsgatan Jaime III hittar du alla de fina märkesbutikerna. Och naturligtvis är de stora spanska varuhuskedjorna också representerade i Palma. När det gäller mat kan man hitta allt från trendiga internationella restauranger till tapas. Visste du förresten att Palma har två restauranger med stjärna i Guide Michellin, Marc Fosh och Adrian Quetglas?

Bland sevärdheterna märks den gotiska katedralen La Seu med sin enastående utsikt över staden, Miró-museet och den gamla stadsdelen Casco Antiguo. Det finns gott om utfärder att välja mellan, både på land och till sjöss. Du kan även ge dig ut på äventyrsupplevelser och mat- och vinturer. Här finns flera nöjes- och vattenparker. Och för de sportintresserade i familjen spelar stadens främsta fotbollslag Real Mallorca på Iberostar-stadion. Kort sagt finns här något för alla i familjen.

Kan det bli bättre?

2 comments / Add your comment below

 1. Hej
  Jag blir imponerad av din blogg och undrar så hur jag ska göra för att få fler besökare till min blogg.
  Jag är inte speciellt teknisk men vill ju nå så många som möjligt. Jag har tyvärr cancer och en nervsjukdom och därför känns det väl än viktigare att få nå ut till människor.Mina intr. områden är musik,politik,djur,naturen,livsfrågor.
  Jag har lagt upp en länk av dig på Twitter och fb. precis som du rekommenderade menb kan jag göra något mer eller kan du ge mig några mer handfasta tips?
  Allt Gott/Mike

  1. Jag själv bloggar på http://delacay.com kanske något för dig men du måste vänta tills sidan är färdig så kan du också registrera dig och få mer statistik. Vad är det för cancertyp du har? Hur ser det övrigt ut gällande hälsa mm.

Lämna ett svar