Lundbergs Internatskola & lägenheter

Lundsbergs internatskola ligger i Värmland. Visste du om att Sveriges egentliga nationalsång är låten Ack du sköna Värmland.

lundsbergs internatskola
Prins Carl Philip när han föreläste på Dyslexiförbundet i tisdags den 23 maj. Bild tagen av vännen och författaren Staffan Norsdstrand.

Denna sång sjunger man alltid vid skolavslutningar på Lundebergs internatskola som ligger i Värmland. Hertigen av Värmland är prins Carl Philip och han har även varit elev på Lundsbergs internatskola. Lundbergs internatskola stängdes av när flera elever inte vågade gå i den skola. Inte för att det spökade utan för att de äldre eleverna inte var så trevliga mot de yngre eleverna.

Vet ej riktigt vem som är hertig eller hertiginna av Småland. I Småland har du Tranås som är nära sjön.  Mitt mellan Linköping och Jönköping och brevid en av Sveriges stora och finaste insjöar med 365 öar. Skulle du vilja bo i Tranås för där finns det massor av fina lägenheter du kan flytta in i. Du kan ansöka om att få hyra lägenheter i Tranås och bo på ett av de 365 öarna som finns. Annars så är Grekland världens mest rika på öar. För hela landet är byggt av öar.

Detta visste du inte om Tranås

År 1345 hette Tranås Tranuaas och två a uttalas som ett svensk å. Sedan tog man bort alla bokstavskombinationer med två aa och ersatte med bara ett å.  År 1407 så testamenterade  riddaren Karl Magnusson (Örnfot) testamenterar Tranås till Vadstena kloster.

Kungligheter har konfirmerats i anslutning till Tranås

Det var i Vadstena kloster som prinsessan Madeleine konfirmerades. När hon skulle konfirmeras så rustade de upp hela området med flera hundra tusen kronor för att på så sätt ta emot kungafamiljen. Ceremonin leddess av Vadstenas kyrkoherde Kjell Karlsson och Hans Rhodin.

Namnet Tranås består av:

Trana + ås

Lämna ett svar