Lila kunde bara användas av kungligheter

På medeltiden var det inte lätt att få fram färgen lila.

Det mest klassiska gällande inredning är antikvit en färg som alltid går hem. Detta är verkligen min stil att ha högt i tak och dessa vackra fönster som vetter ut om en gård.

Sponsrat inlägg i samarbete med Nordiska rum

Endast kungligheter kunde bära lila klänningar för att det var omständigt att framställa just färgen lila. Det fanns en drottning på medeltiden som hette Hurrem och ju mäktigare hon blev desto mer lila färger valde hon till sina klänningar. Hon började även inreda sitt slott med lila väggar. Jag själv föredrar färgen turkos och kan även tänka mig färgen lila. I dag såg jag en kvinna som var helt lila klädd och då tänkte jag att vore detta på medeltiden så skulle man tro att hon var gjort av pengar. För lila indikerade nämligen rikedom på medeltiden. Numera så är det i samma klass som vilken färg som helst.

Här ovan ser ni mig i vårt kök i Librobäck där vi har vårt kontor för våra bolag vi driver. Jag gillar verkligen hur stilrent det är. Jag var där i går för att plocka ner några tekannor högst upp i skåpen samt för att jag hade glömt min sladd på jobbet.

Jag har kollat runt efter inredning på nätet och hittade Nordiska rum en sida där du hittar inredning på nätet som har mycket som skulle passa utmärkt till vårt kontor. Innan jag inreder så vill jag också komma närmare centrum för det är svårt för folk att hitta hit.

Nedan ser ni vitt bord med synlig träådring. Bordet är elipsformat och jag känner att nedan bild påminner mycket om vårt kök i Librobäck där vårt kontor ligger.

Kommentera