Legendernas Café Johan & Nyström

Jag har besökt den berömda caféet Johan & Nyström i Södermalm.

För mig som bloggare och franchisetagare så är dessa legenderna. Jag har alltid varit nyfiken på deras café och hur de framställer sina kaffebönor. Jag har därför intervjuat innehavaren Åke med lite snabba frågor och hoppas er intresse för kaffe och té ska öka. Jag själv föredrar snabbkaffe, vilket för folk låter konstigt när jag är så intresserad av kaffe. Jag tycker att snabbkaffe smakar lika gott som det luktar. Jag gillar den där runda och nötiga smaken av snabbkaffe.

Namnet kommer från att det var två personer som hette Johan och två personer som hette Nyström som tillsammans med en 5:e person som fick symbolen & i namnet startade detta.

De rostar sitt kaffe varsamt enligt hantverksmetoden Slow Roast där kaffet får utveckla alla unika och fantastiska smaker som finns i de noggrant utvalda kaffebönorna.

När jag besökte Johan & Nyström så hade de barista utbildning med massor av elever på plats.

johan & Nyström
Oat betyder havre så då har man bakat in ordet så i stället för kaffelatte så får varan heta Oatlatte osv…

 

johan & Nyström
Hur coolt är det inte att vara en ung kille och heta Åke? Detta är Åke Nolemo som driver caféet i Södermalm. Ni kan nå honom på ake.n@johanochnystrom.se

 

johan & Nyström
Så här brygger man kaffe och té på gammaldags vis.

 

johan & Nyström
Fantastisk inredning med högt i tak på johan & Nyström café. Man har utnyttjad all yta för att få plats med så mycket som möjligt.

 

Lämna ett svar

Translate »