Kungliga hattar och att vinka till publiken

Kungliga hattar och fler bilder på hattparaden som jag lovade mina besökare att dela med mig av.

Kungliga hattar såg jag gott om denna soliga dag. Detta är absolut första gången i mitt liv som jag följer hattparaden precis såsom man gör i Ascot har man även börjat med detta i Sverige. Folk tog bilder av oss hela tiden längs strandvägen och ända fram till Djurgården.

Brita von Koenigsegg är modist och kunglig hovleverantör av kungliga hattar. Enligt Brita von Koenigsegg så bör hatten harmoniera med personens längd, kroppsbyggnad och ansiktsform. En lång person med smalt ansikte klär bäst i en hatt med breda brätten. Är man kort och satt krävs att brättet är lite uppåtvinklat.

Kungliga hattar och hur man blir hovleverantör.

Stora riksvapnet med texten “Kunglig Hovleverantör” utgör hovleverantörsemblemet. Emblemet får användas enbart av företag som blivit utnämnda till Kunglig Hovleverantör.

Bland Konung Carl XVI Gustafs hovleverantörer finns till exempel flera hovjuvelerare, en hovsilversmed och en hovbokbindare. Dessa titlar bör dock inte förväxlas med titlar av typen hovsångerska, hovdansös och hovtrumpetare, vilka utdelas i hovprotokoll av Konungen till framstående svenska sångartister, musiker och dansare som bevis på hans uppskattning. Till skillnad från hovleverantörstitlarna kan man inte ansöka om att till exempel få bli hovsångerska.

Källa: Kunglig Hovleverantör

kungliga hattar

kungliga hattar
Det gäller att vinka till folk när de tar bilder.

kungliga hattar

kungliga hattar
Här är vi framme i kungliga Djurgården

Kungen kan när som helst ta i från dig titeln om att vara hovleverantör. Det är fritt för vem som helst att söka och sedan är det bara att hålla tummarna att han gillar det. Jag vet att tex ramlösa är hovleverantör, vilket innebär att ramlösa levererar sin dricka till kungliga slott. Jag själv anser att just ramlösa är den godaste kolsyrade vattnet som finns och ingen kommer i närheten av denna dricka. Jag har provat massor av kolsyrade vatten och alla påminner de om varandra utom just ramlösa. Man undrar ju om Coca cola är hovleverantör för nog tar slottet emot Coca cola också?

Lämna ett svar