Kopplingen mellan tarmen och hjärnan

Soki Choi, PhD, som berättar om det revolutionerande sambandet mellan vår tarm och hjärnans funktionalitet!

I samarbete med Dynamic Code

Forskning visar att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.
Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den påverkar din hjärna och psykiska hälsa. Något du kan göra själv är att sluta med gluten för att få bättre bakteriekultur i tarmarna. Det beror också på om du är glutenintolerant för nedan ger jag också tips på var du kan beställa prover som du kan testa hemma.

Soki Choi, PhD, har forskat om komplexa sjukvårdssystem på Karolinska Institutet och Harvard. Hon har doktorsexamen från Karolinska Institutet och civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har föreläst världen över om framtidens hälsa och sjukvård bland annat på ett så kallat TED Talk. Läs mer på hennes blogg www.sokichoi.com

Jakten på den perfekta hälsan

Nu finns det också DNA tester man kan göra för att ta reda på allt om hälsan och jag ska verkligen testa detta innan jag läser Soki Choi PhD bok om vad bakterier gör för vår hälsa. Hos Dynamic Code finns flera olika DNA tester du kan ta. Tex så har de tester för om du är glutenintolerant eller laktosintolerant. Skulle dessa tester visa positivt så har de sedan experter du kommer att få komma i kontakt med som hjälper dig att gå vidare med just dina behov. Går man hos en vanlig husläkare brukar de bara säga ta bort gluten eller laktos så får vi se hur du reagerar. De vill liksom inte ta några prover och utreda det ordentligt förrän man hamnar på akutmottagningen. Därför föreslår jag att du beställer hem dessa prover och gör dem i lugn och ro hemma. De är dessutom 99,5 % säkra så du kan vara helt säker på att det är korrekt svar. Ni hittar fler olika tester bl.a test som visar om du har anlag för fetma. En annan bra test för dig som tränar är den som talar om dina muskler.

Lämna ett svar