Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Koden till att synas online

Hur kommer det sig att vissa bloggare har så hög statistik fast att de bara gör inlägg som ser ut som klotter? Hur kommer det sig att vissa hemsidor som säljer skräp säljer som smör?

Det finns koder för alla typer av marknadsföring om du driver en blogg eller hemsida. Ett bra knep är att byta länkar med andra välbesökta sidor. För vet du då vad det är som händer? Jo, Google kommer tycka att din blogg/hemsida är av kvalité och ranka den högre på google nästa gång någon skriver något som du har tagit med i din blogg/hemsida. Det finns digitala byråer som tar otroligt mycket i betalt för att hjälpa folk med denna typ av länkköp. Då innebär det att du får betala en viss summa för att någon ska länka din hemsida/blogg samt att förmedlaren dvs digitala byrån också ska ha sitt arvode. Man kan jämföra det med att köpa bröd eller baka det själv. Att göra det själv kostar dig inget, men att anlita digital byrå kan kosta dig minst 10 000 kr per månad.

Att ge sina gäster goodiebags som jag gjorde på mina event hemma är super.

Det finns fler olika hemsidor där man kan skapa snygga, roliga och personliga marknadsföringsgrejer. Kanske en snygg personligt designad strandflagga att ha med till stranden så man enkelt kan hitta tillbaka till sin plats – samtidigt som man gör reklam för sin blogg? Då vet alla på stranden att bloggaren solar så den dagen kommer du inte ens behöva blogga om stranden. Alla vet ju redan vad du har haft för dig. Eller godis och mineralvatten med personligt tryck att dela ut? Just godis och mineralvatten passar utmärkt på en utbildning som jag kommer att anordna tillsammans med mina kollegor för vår nya bloggportal.  Denna tröja bör då våra bloggare bära för att både marknadsföra sina bloggar och vår nya bloggportal där vi håller på att rekrytera bloggare som vill leva på sina bloggar heltid.

vin provning
Jag hade även en som höll i vin provning hos mig på mitt event.

Hur jag gör mina event?

När man gör ett event så marknadsför man sitt varumärke. Det roligaste sättet är att få bakelser med sin egen logga på. Tex om jag skulle ha ett event hade jag velat att ett bageri skulle göra små bakelser med min logga Veckomagasinet. Då får folk verkligen smaka av Veckomagasinet och aldrig kommer att glömma hur gott det var.

Sedan är det också bra om du på dina event som tex bloggare kunde hålla en kort föreläsning för dina gäster om värdet av att byta länkar som företagare. Jag brukar då endast bjuda in folk som är entreprenörer eller företagare. Alla har ju en hemsida oavsett i vilken bransch de jobbar. Något alla gäster också uppskattar är en kort föreläsning om hälsa och då ska en av dina inbjudna gäster jobba med hälsa. Något vi alla gillar är också personlig utveckling så låt även någon hålla en kort föreläsning om just personlig utveckling.

Jag brukar då alltid få hem sponsrad varor som dryck och plockmat jag brukar bjuda på. Brukar då tala om för mina sponsorer att jag kommer att blogga om det samt att gästerna kommer också att få ta del av vem det kommer i från. Jag har även fått hem skönhetsprodukter som jag då har givit bort till mina gäster i form av goodiebags. Sveriges största Eko bloggerska Tanja Dyredand sa då till mig att jag var en otrolig proffsig på att fixa event. Inte nog med det så hade jag även en vimmelfotograf och vinprovning för mina gäster. Det var så lyckat enligt mig och mina supernöjda gäster.

Jag hade massor av vin som jag hade fått sponsrat för att bjuda mina gäster på.

Lämna ett svar

Till startsidan
Translate »