Kan man göra business på plagiat?

Jag har varit i franchisebranchen i 10 år och driver ett svensk företag pararellt med bloggen.

I samarbete med  Zesty Interiör
waynes coffee huvudkontoret
Detta är jag på Waynes coffee huvudkontoret i Stockholm
Just för att jag själv är franchise företagare så brukar jag ofta gå in och kolla på olika hotellinredning och restauranginredning. Jag är då van med Waynes coffees inredning som går i blåa färger. Waynes är ett svensk franchiseföretag och har funnits sedan 1994. Det har kommit ett helt annat koncept som heter Waves Coffee som har sitt säte i Canada. De är helt identiska med den svenska Waynes Coffee och har bara ändrat en bokstav i namnet och allt annat är identiskt. Både koppar, förkläden och möblerna är helt identiska med den svenska Waynes coffee.
hotellinredning
Du kan få ovan snygga bord till din hotellinredning eller restauranginredning.
hotellinredning
En snygg bäddsoffa som jag borde ha sett innan jag köpte min. Stolarna är lättplacerade och bekväma.
Jag tror att det är en och samma designer som har fixat till båda dessa franchise företaget och ingen kan åka dit för plagiat då de har olika namn. Hos företaget Zesty så har de en totalentreprenad när det gäller hotell och restaurang inredningar. Från idé till färdig produkt så står de för allt. Har du ett koncept och en idé hur du vill att det ska se ut så kommer Zesty att hjälpa dig.
Snart så kommer jag och mina delägare att starta något helt nytt i Sverige som redan är etablerad i andra länder. Vi har då färdigt koncept och kommer troligen vända oss till företag som Zesty för att förverkliga vår dröm.
Nedan visar jag plagiatet mellan Waynes Coffee och Wave Coffee som är helt identiska.
waves coffee
Waves coffee fullkomlig plagiat av svenska kedjan Waynes Coffee. Jag själv är franchiseföretagare.
waves coffee
Detta är Waynes Coffee ser ni likheten? Denna ligger i Malmö när jag var där på ett bloggevent som handlade om modeklänningar gjorda av riktig bladguld. Massor av diplomater från arabländerna var inbjudna och jag som bloggare från Uppsala. Då fick jag resa och hotell betald för att skriva om de balklänningarn.

Lämna ett svar

Translate »