Hur väcker du nyfikenhet som föreläsare?

Hur gör man för att väcka nyfikenhet hos en publik? Detta har jag gått och funderat länge på då jag har blivit inbjuden som föreläsare 100 gånger i mitt liv.

Anledningen till att jag har blivit inbjuden är för att jag är en stor influenser sedan 12 år tillbaka, driver franchiseföretag och jobbar för det svenska kungahuset. Jag brukar alltid vid varje föreläsning alltid halka in på just attraktionslagen eftersom det är också anledningen till hur ditt liv ser ut just nu.

Folk gör allt för att fånga nyfikenhet tex nedan ser ni två olika coca cola som jag drack i Grekland för ca 2 veckor sedan. En var så liten att jag bara var tvungen att köpa den och en med kaffesmak. Den med kaffesmak var verkligen god, men jag älskar redan coca cola och vill verkligen inte att den ska smaka något annat än coca cola. Den drog min nyfikenhet till sig för att det var en annorlunda blandning. Det som jag har smakat som har varit godast är smak av körsbär då jag älskar allt med körsbärssmak främst godis.

Du kan väcka nyfikenhet hos dem som du ska föreläsa för genom nedan tips jag kan ge dig. Samt längre ned i inlägget tipsar jag om föreläsare som enligt mig överträffar alla andra. Du kan hitta massa bra föreläsare att boka hos Bestseller PR AB.

Tipsen som jag kan ge dig som ska föreläsa är följande:

1) Börja ställa en fråga till publiken tex “vill du kunna nå ut till en större grupp?”

2) Skriv upp 6 punkter som du ska gå igenom.

3) Ställ dig upp och ha ögonkontakt med alla i gruppen. Jag minns en föreläsare som bara hade ögonkontakt med en person, vilket fick de andra att inte våga ställa frågor.

4) Få med gruppen genom att ställa frågor där folk kan räcka upp handen och välja en ur gruppen som ska motivera ett svar.

5) Tala till publiken som att de vore 7 år gamla då kan du vara säker på att alla har förstått.

Den föreläsare jag föll pladask för måste nog vara Pär Johansson från Glada Hudik. Jag var en gång i tiden ansiktet utåt för Bettys inspiration nätverk för kvinnliga business människor. Via dem fick jag vara delaktig i så mycket roligt. Ett av dem jag aldrig glömmer är föreläsningen med Pär Johansson från Glada Hudik teatern. Den killen fick hela publiken både gråta flera gånger och skratta flera gånger. Ingen föreläsare har någonsin fått mig att fälla tårar förutom Pär Johansson. Han visade då en film om en kvinna som var gravid med ett barn som skulle få Dow syndrom. Man intervjuade då flera andra personer som redan hade Down syndrom som tröstade kvinnan och berättade bra saker. Sättet han hade gjort filmen och sättet alla med den syndromet berättade tog hela publiken med storm. Där satt massa människor i publiken och alla hade väl någon anhörig eller vän som hade en funktionsnedsättning.

Glada Hudik-teatern grundades 1996 av Pär Johansson i Hudiksvall. Glada Hudik-teatern är en kommunal verksamhet enligt LSS som består av en teatergrupp med utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare från Hudiksvall.

Lämna ett svar