Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Hur kommer det sig att alternativa betalningsmetoder ökar i popularitet?

Att köpa tjänster eller varor online är i dag en självklarhet för många.

Tack vare en förbättrad säkerhet och pålitliga betalningsmetoder, kan vi nu genomföra smidiga och trygga transaktioner till webbutiker och andra onlinetjänster. Kort- och fakturabetalning är fortfarande de vanligaste och populäraste alternativen som många företagare använder sig av, men det finns många nya betalningsmetoder som tar marknadsandelar och erbjuder bra alternativ. Här tänkte vi ta en titt på några av dessa betaltjänster, hur de fungerar och varför de är så populära.

Trustly

Kunder som använder betaltjänsten Trustly, brukar mestadels använda den när de handlar online eller till underhållning. Trustly erbjuder direkta banköverföringar och samarbetar med de några av de största bankerna i Sverige. Du använder ditt BankID för att verifiera din identitet och insättningen, något som gör betaltjänsten mycket säkrare än exempelvis kortbetalning. Det är tack vare säkerheten i kombination med snabba transaktioner, som gör att många kunder uppskattar tjänsten.

Swish

Swish är kopplad till ditt BankID och ditt telefonnummer. Denna betaltjänst kan användas i många sammanhang, till exempel för att skicka pengar till familj och vänner, onlineköp casinospel. Det finns många populära bettingsidor med swish som många användare tycker om just eftersom insättningarna är smidiga, snabba och säkra. Kunder kan också förvänta sig att transaktionerna går igenom på bara någon minut. För att använda Swish behöver du aktivera tjänsten hos din internetbank. Swish användes till att börja med mest mellan privatpersoner, men är nu en betaltjänst som går att använda för att inköp eller online underhållning.

Apple Pay

Apple Pay är ett smidigt och säkert sätt att betala för varor och tjänster online. Ditt betal- eller kreditkort är redan kopplat till ditt Apple ID och för att verifiera en betalning behöver du bara ange ditt Apple-ID lösenord eller ditt Face-ID.

Apple Pay används mest till online shopping och underhållning, till exempel köp från Apple Store, Google Play eller andra varor/tjänster som Netflix, Spotify Premium och liknande. Det här är en väldigt smidig tjänst som gör att du kan betala för tjänster eller varor online på bara några sekunder. Det är dessutom säkert eftersom kortuppgifterna redan är ifyllda och du behöver därför inte fylla i någon känslig information manuellt.

Kryptovalutor

Virtuella valutor är något vars popularitet ökar mer och mer. Många användare använder kryptovalutor när de betalar eftersom det inte finns några avgifter från mellanhänder, som exempelvis bankavgifter eller andra kostnader. Dessutom är det väldigt säkert och anonymt. Bitcoin var en av de första och är fortfarande en av de populäraste kryptovalutorna, och har dessutom högst värde. I dag används kryptovalutor främst för investeringar och handel, men det kan även finnas möjlighet att använda digitala valutor när man betalar för tjänster, underhållning eller varor, även om det inte är lika vanligt förekommande.

PayPal

PayPal är ett annat populärt alternativ för att betala online. PayPal används ofta när betalningar till internationella hemsidor, till exempel webbutiker som har sin bas utanför Sveriges gränser. Ebay, Amazon, Shopify, YouTube premium och liknande tjänster och e-handelssajter använder ofta PayPal som ett betalningsalternativ. Här kan du koppla ihop ditt betal- eller kreditkort eller ditt bankkonto och genomföra betalningar utan att du behöver fylla i dem manuellt. PayPal accepterar dessutom flera valutor.

Zimpler

En annan betalningsmetod som ofta används inom e-handel, tjänster och underhållning är Zimpler. Tjänsten är kopplad till din mobiltelefon (med ett mobilabonnemang) för att verifiera din identitet och för att därefter göra en betalning kan du välja att betala med kort, Trustly eller Swish. Det är en bra tjänst för de som inte har ett BankID att verifiera sig med. För att använda Zimpler behöver du ha ett mobilabonnemang kopplad till telefonen. Varje gång du genomför en betalning med Zimpler kommer du att få ett SMS med en verifieringskod. Den använder du sedan för att bekräfta din identitet hos betaltjänsten. 

Varför är alternativa betalningsmetoder så populära?

Att fler betalningsmetoder skapas är bara naturligt eftersom tekniken fortsätter att utvecklas i stormfart. När man genomför betalningar över nätet vill man känna sig trygg med att betalningsmetoden är säker. Många vill dessutom gärna använda betalningsalternativ som har så låga avgifter som möjligt.

Transaktioner som sker kontinuerligt vill man gärna använda en betaltjänst som har så låga avgifter som möjligt, eller inga kostnader alls. Smidighet och snabbhet är också en viktig fråga när man betalar via nätet och det är ännu en anledning varför alternativa betalningsmetoder växer i popularitet. Fler och fler handelsplatser och underhållningstjänster på nätet erbjuder fler betalningsalternativ som dessa och vi lär förmodligen bara se fler nya innovativa tjänster i framtiden.

 

Lämna ett svar

Till startsidan
Translate »