Hipsterskägg – nu vill alla män odla ut ett snyggt fylligt skägg

Forskare: Skägg gör män oemotståndliga enligt: Daily mail

På 80-talet var det renrakade hakor som var modemåstet nummer 1, idag kan vi se på modeomslag män med skogshuggarskägg. Visste ni att ett stiligt skägg bidrar till att göra ansiktsdragen mjukare men även till att ögonbrynens form, käklinjen och kindbenen får ansiktena att tolkas som det?

Forskning har nämligen påvisat att kvinnor föredrar män med maskulina ansiktsdrag för kortare interaktioner, medan när det är dags att satsa på en mer seriös partner föredras det mer feminina drag, som mjukare käklinje, fylligare läppar och mindre näsor. Detta upptäckas efter att forskare gjort ett flertal test på utvalda kvinnor där dom fick se bilder med män med och utan skägg. Resultatet blev att ett skägg hjälpte till att mjuka upp manliga drag som tex en bred käke och därmed blev mer potentiella även för längre relationer. Intressant vad ett skägg kan bidra med!

Ett skägg sägs skicka ut signaler om att männen är mer fertila och bättre lämpade för överlevnad, menar att ur ett evolutionärt perspektiv.

”Typiskt manliga drag, så som en robust käklinje, signalerar hälsa medan skägg skickar signaler om en mans ålder och sociala dominans”, skriver forskarna.

I metro kunde man läsa i en artikel där dom sammanställt och bevisat hur kändisar blev snyggare med skägg och här är några av männen som stod på listan.

jaime dornan hipsterskägg
Ett skägg kan lyfta ett ansikte likt contouring gör för tjejer. Man kan därmed ”fejka” och lyfta fram sina ansiktsdrag med ett skägg

I år igen gick stapel i Sverige där man kunde tävla om titeln Årets skägg 2017.
Att kunna odla ut ett skägg kan ha en stor betydelse för en man och att inte få ut ett skägg kan därför kännas en förlust och att man känner sig mindre manligt. Idag söker sig många män till Akacia Medical som utöver hårtransplantationer även skäggtransplantationer. En sådan operation går till man med hjälp av Fue-metoden flyttar hårsäckar från andra ställen på kroppen med hår som påminner till strukturen av ett skägg. Behandlingen görs på några timmar och lämnar inga ärr och ser väldigt naturtroget ut.

hipsterskägg
En som ser bättre ut i skägg enligt mig är Ryan Reynold. Dvs bättre med hipsterskägg än utan.

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Translate »