Hemma hos Marias Arvidsons vackra våning, såg jag en piga som levde på kring 1900 talets början.

Marias vardagsrum håller på att nyrenoveras. Här sitter vi båda i vardagsrummsfönstret som vetter ut mot filmstaden och slottet, som ni kan se i bakgrunden.

 

Marias våning var förut en bostad för pigor på 1800-1900 talet. Jag kände en lugn energi i hennes våning som om de pigor som bodde där hade en mycket god energi medan de levde. En av pigorna gick ut från klädkammaren och tittade mot oss snabbt och gick sin väg med en handduk i sin hand. Hon måste ha haft bråttom för någon ropade på henne. Jag vet inte om Maria kunde se denna piga som hade bråttom. Det var en kvinna på 60+ med grått hår i en knut i nacken med en vit pigamössa. Hon hade randig blåvit klänning under med en förkläde på.

Jag kommer precis i håg hur hon såg ut i ansiktet. Hon liknade någon jag hade sett förut.

7 comments / Add your comment below

 1. VAR ÄR DIN STYVFARSA? JAG VET ATT JAG HAR TJATAT MEN JAG VILL VETA MER OM HONOM. INAVEL ÄR DET GOTT OM HOS ER, SÅ HUR KOMMER DET SIG ATT DU HAR EN FARSA OCH EN STYVFARSA? JAG HAR SETT HONOM PÅ KRISTALLEN VISST ÄR DET HAN? HAN LIKNAR INTE DIG SÅ HAN KAN INTE VARA DIN BIOLOGISKA PAPPA. DU ÄR DUBBELT SÅ TJOCK SOM HONOM OCH BLEK.

 2. Jag ser på min räddare

  Hon skulle kunna ta mig ur träsket

  Jag väljer att bli räddad såsom jag vill

  När hon räddar mig är jag förloraren

  Hon ser sig själv i mig

  Hon vet att jag inte vill ta mig ur träsket

  Det är det enda jag känner till

  Det är min trygghet

  Att för alltid flyga utan vingar

  Jag vill resa mig utan vingar

  Jag vill flyga på egna villkor

  Jag reser mig aldrig

  Jag böjer mig

  Jag är så rädd för att inte kunna flyga

  Jag har glömt hur det känns att flyga

  Överallt flyger folk förbi mig

  Jag vill att de bär mig på sina vingar

  Varför måste jag använda mina trasiga vingar

  Var är hemligheten med att kunna flyga

  Varför får jag inte flyga

  Mina osynliga trasiga vingar inger ser

  Min svaga punkt alla skulle trycka på

  Den som påstår sig älska mig trycker på den

  Endast jag kan laga dem

  Jag vet inte hur jag lagar dem

  Det gör mig så ensam

  Det gör mig så rädd

  Skönt att man inte lever för evigt

  Jag föds på nytt med vingar

  Jag dör med dessa vingar

  Alla människor behöver sina vingar

  Vem tog sönder mina vingar

  Ser folk att jag inte kan bära

  Ser folk att jag inte har trasiga vingar

  Finns det fler som mig

  Ge mig av okunskapen

  Kunskapen kommer att ta min frihet i från mig

  Jag är på lånad tid

  Jag är kunskapen

  Jag är huvudet bakom dådet

  Jag är den största förloraren

  Av alla 5 är jag den som kommer få den största smällen

  Jag är förloraren

  Jag är förloraren

  Jag är ingen med min kunskap

  Kunskapen jag önskar jag inte hade

Lämna ett svar