Hela världen styrs av aktiemarknaden

Jag var på en föreläsning i går och fick då veta att i årskiftet så kommer man inte behöva lägga in 50 000 kr för att starta aktiebolag. Nu räcker det med 25 000 kr och man måste även då betala ca 8000 kr för administrationsavgift.

I samarbete med Aktieskolan.se så vill jag uppmärksamma bloggläsare att det finns mycket att lära sig genom deras hemsida.

När du i stället ska köpa aktier så behöver du inte tänka på aktiekapitalet som du lägger in. Jag själv har kommit in på spåret om att köpa lite aktier och för detta behöver jag först en utbildning. Jag har börjat utbilda mot lite smått hos Aktieskolan för att veta vad jag gör innan jag ger mig in på saker.

Aktieskolan har flera delmoment som man går igenom för att bli färdig

  • Del 1 – Hur tjänar man pengar på aktier?
  • Del 2 – Hur gör man en aktieanalys?
  • Del 3 – Bygg en stabil och långsiktig aktieportfölj
  • Del 4 – Fördjupning och rekommenderat material

När du har gått igenom dessa 4 delar så kommer du känna dig manad att handla aktier och dessutom övning ger färdighet. Du kan varva din aktieköp med Aktieskolans utbildning. Här hittar du mycket material som du både kan läsa till och se på film. Jag brukar lära mig bättre när jag ser på film för jag vill alltid ha allt pedagogiskt och muntligt.

Jag har svårt tex för att läsa instruktioner och behöver en film för att förstå alla sorters instruktioner. Speciellt allt som har med nätet att göra så klarar jag inte av att läsa. Ännu mindre klarar jag av när instruktioner är på engelska för hjärnan måste första tolka allt till svenska.

Att gå Aktieskolan är också ett sätt att investera pengar i din framtid så att du sakta kan se hur pengarna växer. Tänk på att även en sparad krona är en tjänad krona. Att spara och investera sina pengar i något som är hållbart är nästan bättre än att göra karriär. Vi gör ju karriär för att kunna tjäna pengar och i stället för karriär så kan man också investera pengar och spara pengar. Du ska även spara pengar för att ha en buffert om något du inte har planerat händer. Du kanske vill starta ny företag

Plugga en del i veckan så kommer du bli färdig på 4 veckor. Samt glöm inte att upprepa för det är det viktigaste inom all utbildning att man även upprepar det man har lärt sig. Anteckna också för ju det sägs att när man antecknar så går 30 % in automatiskt.

När du känner att du har blivit riktig duktig inom aktier så kan du starta en egen studiecirkel tillsammans med andra människor som är nyfikna på aktier. På detta sätt kan ni också lära er mer av varandra. Ha alltid Aktieskolan som grund i er utbildning när ni träffas. Glöm inte att bjuda på fika så att allt blir roligare eftersom det går åt mycket energi när man pluggar så behövs god fika på bordet hela tiden.

När ni har fika på bordet så kommer ni inte märka av hur tiden går fort. Utan fika med hungrig mage kan 2 minuter kännas som två timmar och så ska ingen människa behöva känna sig. Så fram med fika och lycka till med era framtida investeringar.

Lämna ett svar