Drömmen att få 25 kvadratmeter överallt

Det finns en svensk påfund som heter Attefalls, vilket innebär att du utan bygglov får bygga på din egen tomt utan bygglov. Då får du bara bygga högst 25 kvadratmeter och det hade räckt gott och väl för mig

Sponsrat inlägg i samarbete med Attefallshus

I fablernas värld hade jag haft byggnader i varje vrå samt djuröron. Man kan inte få allt här i livet så jag nöjer mig med lyxhus som jag kallar det för utan djuröron. Attefallshus är verkligen ett måste i varje fall.

Min önskan är då att inte bara bygga en sådan i min tomt utan överallt i hela världen där jag brukar befinna mig. Helst så centralt som möjligt tex en i centrala Stockholm och flera i Uppsala hade varit perfekt. Jag hade då byggt det högt så att det inte finns några fönster på bottenvåning utan det ska vara på andra våningen man ser fönster mm.

Jag skulle då i Uppsala vilja ha dessa byggnader på Stora torget, en på en gård i kvarngärdet, en i fyrishov och en mitt i Vaksalatorg sedan skulle jag vara supernöjd. Jag skulle då vilja ha hemliga väntrum som nedan bilder.

Jag behöver inte bygga mina byggnader på höjden utan vill också bygga in i marken så att ingen förstår att jag har byggnader överallt. Lite som kunglig väntrum som bl.a finns på tågstationen i Stockholm centralstation.

kunglig väntrum

kunglig väntrum

kunglig väntrum

För er som inte visste det så är det Kristina Holmqvist som är ansvarig för skötsel och underhåll och vet allt om den kungliga vänstalen.

1992 ändrades mycket i det kungliga väntrummen. Ändringen togs fram av Anki Dahlin intenden på Husgerådskammaren och Brita Sundblad husfru på Slotter. Gunnila Lagerhem Ullberg formgav mattor som vävdes på Kasthall.

Lämna ett svar