Detta visste du inte om kaniner

Kaniner är bäst på att hitta mysiga hörn för att ligga och vila. De är livliga, men vissa av dem kan bli riktigt lata. Jag hade en vit stor fet kanin som hette Stumpan. Hon var så lat att alla reagerade.

I samarbete med fotbutiken

Det är som är så bra med kaniner är att de har stora bakben och fötter. Detta gör att de kan springa och hoppa mycket utan att de gör illa sig. Det enda som är känsligt med kaniner är att de är svaga i ryggen och bör därför vara försiktiga.

Det hade varit bra att vara en kanin ibland. Att vara människa kan vara lite jobbigare om du tex har problem med dina häl s.k hälsporre.

Vad innebär hälsporre?

Under foten, i hålfoten, sitter en bred och tjock sena som är ett viktigt stöd. Du kan få ont i senfästet under hälen om du överbelastar senan. Ibland bildas en påbyggnad av benet på undersidan av hälen. Den ser ut som en sporre på röntgen, och kallas därför hälsporre.

Hos fotbutiken.se kan du hittar mer för din hälsporre om du har dessa problem. Så att du i framtiden kan hoppa lika effektivt som kaninerna nedan.

Fotbutiken är ett svenskt e-handelsföretag som säljer allt inom fotvård och skoinlägg. Jag önskar kunna använda mig utav dessa skoinlägg så att det ska kännas som att gå på moln. Vad en kanin inte kan göra är att hoppa från höga höjder då kan de bryta ryggen. Du ska nog också vara försiktig med att hoppa från höga höjder tex från andra våningen i ett bostadsområde. Det du kan göra är att springa mycket lättare i skog och terräng.Sex vanliga orsaker till hälsporre & att du har ont i hälen.

Plantar Fasciit heter det snyggt på latin. En läkare kommer alltid att förstå detta ord så vill du imponera rejält kan du använda dig utav det latinska termen.

Hård eller långvarig belastning på foten
Frekvent löpning eller hopp
Plötslig ökning av träningsdosen vid exempelvis löpning.
Långvarig användning av dåliga skor
Onormalt höga eller låga fotvalv.

Kommentera