Därför litar vi på kända företag “smart synlighet”

Har ni tänkt på att företag som syns mest är de företag som också vinner vårt förtroende. Detta har även jag märkt när jag har försökt sälja in vår dryck.

Vissa leverantörer frågar mig om vår dryck finns i andra butiker? Samt vissa vill att vår dryck ska bli mer känd innan de köper in produkten. Så hur bör jag tänka i en sådan situation? Det blir lite av en moment22 där jag måste sälja in den för att den ens ska bli känd och de vill ej köpa in den om den inte är känd. Här börjar problemet som jag då kände att jag inte kommer att kunna lösa.

Sedan kom jag på att jag faktiskt kan lösa detta genom att marknadsföra produkten via Storbildsfabriken. De hjälper dagligen företag att synas för annars går man miste om många kunder. Låt dina kunder genom denna typ av marknadsföring tro att ni är större än vad ni är. Tex så tycker jag bäst om diskmedlet Yes både flytande och diskmaskinstabletter. Det är nog den produkt som också har lovat mest tanke på också att de syns mest. Har du dessutom en produkt som du verkligen tror på så ska du absolut inte vara rädd för att läga 10 % av din vinst på marknadsföring. Tänk också på franchise företag som tar ca 6 % från vinsten. Detta för att de också tar hand om marknadsföringen. Gallerian jag jobbar på brukade anlita en bloggare som hade ca 15 besökare i månaden och trodde de var duktiga marknadsföringschef. Denna galleria fick mindre och mindre kunder med åren för att de anlitade en bloggare med 15 besökare i månaden och trodde de var trendliga som anlitade henne. Idag finns inte ens hennes blogg kvar för att hon inte hade några besökare.

De på Storbildsfabriken har nämligen tagit fram ett zoontänk som de använder sig av när de anlalyserar kunders synlighet. Då utgår man ifrån 4 olika zooner. Uppdelningen är framtagen utifrån hur kunden/besökaren agerar i varje zoon och hur mottaglig han/hon är för information. Genom att göra en sådan anlays de placera rätt produkter och rätt budskap på rätt plats och på så sätt optimera att budskapet ska nås fram och de på det sättet ska få kunden att handla.

Detta skulle passa vår produkt att få hjälp med zoontänk.

Kommentera