Calle Flygare teaterskola

Calle Flygare teaterskola är Sveriges äldsta privata teaterskola.

Den grundades 1940 och har utbildat många av våra mest älskade skådespelare och artister såsom t.ex. Harriet Andersson, Susanne Reuter, Magnus Uggla, Ola Forssmed, Christine Meltzer m.fl.

Calle Flygares TEATERLINJE är en eftergymnasial grundutbildning på deltid där undervisningen är uppdelad på två år. Vår målsättning är att ge dig som elev en förberedande yrkesinriktad utbildning inom skådespelarkonsten. Om jag inte vore en känd bloggare skulle jag också söka in på den här skolan.

Undervisningen

Undervisningen är uppdelad på två år där det första året är ett grundläggande och förberedande år och det andra året ett fördjupningsår. Under din utbildning hos oss får du träna dig i följande huvudämnen (med reservation för eventuella ändringar):

  • Grundträning: Gruppdynamik, improvisation, dramatiskt formande, läsning av valda dramer och speciallitteratur
  • Scenframställning: Klassisk och modern teater, scenteknik
  • Improvisation
  • Rörelse: Rörelse och röst, kroppsmedvetenhet, rörelseimprovisation
  • Röstteknik: Tal- och sångteknik, lyrik/interpretation och välläsning

Förutom ovanstående kommer även ytterligare ämnen ingå som exempelvis Filmskådespelarteknik, Teaterhistoria m.m. Det andra året avslutas med en produktion.

Tanken med vår teaterutbildning är att ge dig som elev en såpass gedigen skådespelarträning så att du har möjlighet att vara yrkesverksam efteråt. Den kommer också att ge dig en rejäl grund att stå på för att möjliggöra studier på ännu högre nivå. Vi försöker också ge våra elever en ingång till skådespelaryrket genom att bygga broar mellan skolan och branschen. Det gör vi genom att skapa kontakter med yrkesverksamma skådespelare och regissörer. Som elev hos oss möter du därför aktiva skådespelare och regissörer m.fl. både i undervisningen och på föreläsningskvällar. Du kommer dessutom ha möjlighet att gå på olika teaterföreställningar.

Vad du än väljer för framtiden är en grundutbildning inom teater ett ovärderligt verktyg för din kommunikativa förmåga! Vi ser fram emot att träffa dig!

Mia Poppe
Konstnärlig ledare Calle Flygare teaterskola

Lämna ett svar