Cajsas kök i de mest hemliga rummen

Jag har varit på möte med café & restauranggruppen. Varje möte har vi bestämt för att samlas hos någon av deltagarna som antingen driver café, hotell eller restaurang.

I inbjudan stod det att deltagarna skulle samlas på Kyrkans hus och att det skulle bjudas på en exklusiv teprovning från varumärket London Tea Exchange, vilket fick många att anmäla sig. Till detta fick de även med sig fina goodiebags i form av olika tesorter. Cajsa bjöd på något som jag tror smakade citron cheesecake och den var så god så jag tog två bitar. Till varje te serverades fluffiga macaron i olika färger.

Cajsas första mening var att nu är ni i de hemliga rummen. Detta är svenska kyrkans hus ärkebiskopen Antje Jackelen jobbar här. Det är ca 400 personer som jobbar i kvarteret och de flesta brukar äta sin lunch här hos Cajsas kök. Ärkebiskopen brukar även ha sina representation middagar här. Nedan ser ni mig och ärkebiskopen som jag beundrar så otroligt mycket. Jag tillhör svenska kyrkan och anser att det är viktigt att tillhöra svenska kyrkan.

Alla var så tacksamma och uppskattade verkligen att jag gav dem denna upplevelse. En människa som får uppskattning gör med hjärtat. Jag trivs bäst bland glada människor som uppskattar det fina i livet och som är optimistiska. Ju tacksammare man är här i livet desto mer får man. Ju tacksammare man är mot en människa desto mer ger människan av sig själv.

Jag hann ej skriva upp alla deltagarna som var där men på plats fanns 13 deltagare som alla driver någon form av café, hotell eller restaurang. Bland gästerna fanns bl.a

Victor från Restaurang Terassen som ligger i korsningen Stora torget och nedre slottsgatan och är två våningar.

Helene från hotell Svava där hon jobbar som hotellchef

Louisa Triller från Triller café som har mycket fina bakade bröd, bakelser och viss mat.
Lotta Triller mamma till Louise Triller som är ett familjeföretag. 1983 började Lotta Triller med Cafe Linne som ligger just på Linnégatan i Uppsala. Triller ligger på massa olika ställen i Uppsala bl.a Cafe kardemumma, butik på Sankt Olofsgatan, Gottsunda centrum, botaniska trädgården och Linne hammarby. Det är ganska många Triller café och bröd ställen så jag var väldigt imponerad av denna familj.

Bland de som var närvarande hade vi även Morgan Blom som ha hand om Cyklist evenemang med 4000 cyklister som kommer tävla 2019 Borggården Morgan Blom 8-12 maj Elit uppsala bike race week.

Skadisloppet elit. 17-19 maj Uppsala bike weekend.

Vi hade även Åsa och Anne från hovkonditoriet Guntherska

Nästa Café och restaurangmötet kommer att vara en överraskning. Det var så roligt när en av deltagarna sa “Anne där har du aldrig varit” Så nu ska jag på nya äventyr och det här är så spännande.

Jag var där mellan kl 12.00-16.00 eftersom jag gjorde ordning te till 15 personer och även packade goodiebags på plats.

Nedan ser ni entreprenörer Cajsa som driver Cajsas kök. Hon har verkligen lyckats i den här branschen. Hon har bara de finaste råvaror på sina caféer och lunchrestauranger.

Sedan fick jag diska och handtorka alla teglas, tekannor och underlägg.

Kommentera