Även en kungafamilj skulle ta emot detta

Man brukar fråga sig “vad köper man till någon som har allt?”. Jo man köper en upplevelse som är priceless. Det som inte ens en kungafamilj skulle neka och vad kan det vara?

I mitt liv har jag aldrig känt mig friare än uppe på Uppsala slotts tak. För jag har nämligen gjort en takvandring uppe på Uppsala slott. I framtiden har jag bestämt mig för att jag ska bo här. Så högt upp som möjligt.

All info hittar ni längre ner. Detta kan bara upplevas och inte förklaras med varken bild eller text.

Jag fick den fantastiska möjligheten att vara helt ensam med guiden utan en massa olika andra resenärer. Jag gillar att som bloggare göra allt ensam utan insyn från andra människor. Sedan kommer jag ändå att dela med mig av bilder till mina läsare.

Uppsala slott för bokning gå in här.
Drottning Christinas väg 1A 
752 37 Uppsala 018-121800

Roofwalk på Uppsala slott
Roofwalk på Uppsala slott
Roofwalk på Uppsala slott
Jag är så chockad över den vackra vy att jag blev helt ställd.
Roofwalk på Uppsala slott
När jag var 11 år gammal var det min högsta dröm att få en vy över Uppsala.
Roofwalk på Uppsala slott
Hjälm, bälte och all säkerhet var ett måste även om du inte är höjdrädd.
Roofwalk på Uppsala slott
Jag kunde se vart jag själv bodde när jag var på Uppsala slotts tak.
Roofwalk på Uppsala slott
Kände mig som en astronaut med alla dessa stora kläder som var vindtäta.

Roofwalk på Uppsala slott

Roofwalk på Uppsala slott
Finns det någon modigare människa än mig? Våga gå på Uppsala slotts tak om du nu är modigare än mig.

Ge bort en upplevelse

Vandra på taket på Uppsala slott

Välkommen till Uppsala slott med dess magnifika utsikt och spännande historia! Slottet byggdes ursprungligen 1549 och har sedan dess varit ett landmärke för Uppsala. Och nu får du möjlighet att följa med och vandra på slottstaket!

Under aktiviteten berättar en guide om slottet och dess historia, och om staden Uppsala som breder ut sig under dina fötter. En spännande och säker upplevelse för alla åldrar.

Historia om Uppsala slott

Jonathan Tigrar som är grundare har mycket kunskap inom historia också. Man får inte bara en tavkvandring utan även en historisk upplevelse och får lära sig massor av nya saker.

Som en modevisning

Ni vet hur en modevisning/catwalk fungerar? Först kliver modellerna ut och visar upp kläderna. På slutet av allt kommer designer upp på scen och alla klappar händerna. Detsamma med mitt inlägg först får ni se vad det är jag håller på med och sist ser ni själva designern/arkitekten till hela denna föreställning.
Jonathan Tigrar
Jonathan Tigrar är en mycket skarp entreprenör och skapare av all tak vandring, säkerhet och andra idéer kring det hela. Han har själv varit med och byggt det hela. Jag är otroligt imponerad av honom. Killen är knappt 30 år gammal och redan så duktig.
 
Hur går det till?

Våra guider möter dig på utsatt tid vid entrén till slottstornet på Drottning Christinas väg 1A i Uppsala. Vi går upp till tornets makalösa kupol via det vackra trapphuset. I tornrummet kan du beundra de metertjocka slottsväggarna och det imponerande fackverket av tunga bjälkar från 1700-talet. Här tar du på dig den personliga utrustningen som gör att du är säkrad under hela turen på taket, och får en säkerhetsgenomgång av guiden. Efter att ha genomfört provbanan inomhus så är det dags att ge sig ut på vandringen ovanpå slottstaket.

Säkerhetssystemet Roofwalk Uppsala Slott

Genom en lucka i kupolen kommer vi ut i den friska luften och startar med att samlas på plattformen utanför för att bara andas lite. Nu kan det kittla i magen, så våra skickliga guider hjälper alla att känna sig trygga. Vi promenerar ut på takets gångbryggor, hela tiden infästa i säkerhetssystemet som löper längs hela banan.

Ibland sätter vi oss ned på någon mysig plats på taket och lyssnar på guiden, tar bilder och njuter av den fantastiska utsikten över Uppsala stad.
 
Vem kan vara med?
För att delta ska du minst vara 140 cm lång och högst väga 120 kg. Du som är under 18 år får vara med i sällskap av målsman. För vissa personer passar kanske inte aktiviteten, till exempel den som har svårt att gå i trappor, stark höjdrädsla eller yrsel. Självklart måste alla vara nyktra. Om du skulle känna att du inte vill gå ut på taket går det bra att vänta på gruppen i tornrummet, och biljetten är tyvärr förverkad.
 
Klädsel
Kläder efter väder. Ta med regnkläder om det regnar. Tänk på att ha stabila skor, utan klackar.
 
Kamera
Ta gärna med kamera eller mobil om den är försedd med en rem som gör att du inte kan tappa den. Tipsa alla om ditt mod, och glöm inte hashtaggen: #roofwalk
 
Väder
Vi kontrollerar vädret inför varje dag och bedömer vi att det inte går att vandra pga åska eller blixtoväder kan arrangemanget ställas in. Då får du ett presentkort att lösa in vid annat tillfälle.
 
Säsong
Maj-sept
 
Varaktighet
Aktiviteten tar cirka 90 min beroende på gruppstorlek. Sedan brukar det också bero på om man slår sig ner på taket lite för att vila eller bara för att små prata.


Gruppstorlek

Högst 12 personer fast jag fick gå upp ensam tillsammans med grundaren Jonathan Tigrar.

 
Säkerhetsinformation

Roofwalk tours AB har ansvarsförsäkring. Våra guider har genomgått säkerhetsutbildning för att guida på tak och är certifierade inom första hjälpen och hjärtlungräddning. Anläggningen undergår regelbunden besiktning och vi använder endast CE-märkt utrustning av högsta kvalité.

Lämna ett svar

Translate »