Ett lån utan UC är en investering för framtiden.

 

Din kreditvärdighet blir faktiskt bättre eftersom det innebär färre kreditupplysningar hos UC. Så om du planerar ett stort lån i framtiden där kreditupplysningen sker via UC så är det bra att ha så få kreditförfrågningar som möjligt. När du ansöker om ett UC-fritt lån så får du alltså en diskret kreditupplysning, större chanser för att lån och du kan teckna flera lån samtidigt. En annan fördel med lån utan UC, är snabba pengar i handen oftast inom en arbetsdag.

En kreditupplysning är en sammanställning av din ekonomi och genom den kan låntagare bedöma om du har tillräckligt goda förutsättningar för att betala tillbaka lånet. Långivaren har alltså all fakta för att antingen bevilja eller neka din låneansökan.

Att ansöka om lån utan UC innebär inte att du söker ett lån utan kreditupplysning. UC står för Upplysningscentralen och de är Sveriges överlägset största kreditupplysningsföretag. De flesta företag och banker tar sina kreditupplysningar från UC, men det är inte det enda upplysningsföretaget på den svenska marknaden. Ett flertal långivare väljer faktiskt att undvika UC eftersom det är avsevärt dyrare än konkurrenterna. Det finns inga lån utan kreditupplysning eftersom lagen kräver att en kreditprövning måste göras av långivaren innan lånet beviljas

En kreditupplysning görs inte bara när du söker lån. De flesta av oss förknippar kreditupplysning med privatlån men faktum är att kreditupplysningar görs i många olika sammanhang. Kreditupplysningar görs också när du handlar på avbetalning, tecknar hyresavtal eller mobilabonnemang. Idag kan du faktiskt låna pengar trots många förfrågningar. Det finns långivare som väljer att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar eftersom lånet är så lågt att det borde inte vara problem för låntagaren att fixa återbetalningen.

Betalningsanmärkningar kan verkligen sätta käppar i hjulet när man vill söka lån. Oavsett om du ansöker om lån via UC eller hos ett annat kreditföretag så kommer det alltid att synas om du har betalningsanmärkningar. Chansen är dock större att en långivare som inte använder sig av UC väljer att bevilja dig lånet i alla fall, eftersom deras krav är inte lika strikta.Grundkraven för att få låna är i princip desamma som för betalningsanmärkningsfria låntagare: Du måste vara minst 18 år gammal, svensk medborgare och en deklarerad inkomst.

Även fast kraven är låga för lån utan UC och chanserna för att bli beviljad är stora så betyder det inte att det är en bra lösning att låna pengar. Har du flera betalningsanmärkningar behöver du förmodligen kolla igenom din ekonomi och antingen öka dina inkomster eller minska dina utgifter. Låna ansvarsfullt och ifrågasätt din egen återbetalningsförmåga innan du skriver under ett låneavtal.

Om du är osäker på hur många förfrågningar du har kan du ta en kreditupplysning på dig själv via Upplysningscentralen. Tjänsten ”Min Upplysning” kostar 19 kr per gång och då får du tillgång till dina lån och krediter, betalningsanmärkningar samt de senaste kreditförfrågningarna.

Att låna pengar utan UC har aldrig varit så enkelt och snabbt. Det är det självklara valet för dig som redan har många kreditförfrågningar. Innan du tecknar ett lån är det viktigt att att du jämför dina möjligheter för att hitta det bästa lånet för dig. Använd gratistjänsten lanutanuc-guide för att få en överblick över lånens räntor, avgifter och specialerbjudanden.

Lämna ett svar