7 tips om resor och Pressmötet hos Ticket

Jag har varit på Ticket pressfrukost på Hilton Hotell Slussen i Stockholm.

Visste du att resorna i sommar kommer att öka för i februari har folk redan beställt sina resor. Det är en ökning på 3 % jämfört med förra året. 43 % av svenskarna säger att de kommer att resa utomlands i sommar och 29 % säger att de kommer att resa flera gånger utomlands.

I samarbete med Sverigeonlinecasinos

Den största orsaken till att svenskar reser utomlands handlar om den egna situationen och det spelar svenskarna mindre roll hur situationen utomlands ser ut. Nu har Grekland blivit ett populärt resmål igen efter flera år. Visste ni att det nu är populärare att åka till USA än att åka till Turkiet?

Det finns träningsresor som också har ökat trenden. Jag berättade för Karin att även Emma (min gäst) också anordnar träningsresor till Bodrum i Turkiet med jämna mellanrum. Jag ställde Emma frågan när hon skulle på semester. Till svar fick jag att hon skulle inte på semester utan för henne är det ett jobb att åka till Bodrum. Förstår ni vissa har semester som ett jobb? Snacka om att denna tjej har hittat sitt drömjobb. Gör det ni tycker är roligt och ni kommer att lyckas med det enligt attraktionslagen. Se Emma och Donald Trumph som goda exempel.

Det finns också en algoritm som bestämmer hur dyr din resa kommer att bli. Tex bensinpris, flygbolag eller vilken årstid du reser. Mer om just hur algoritmen påverkar din flygresa kan du läsa mer om.

1. Maten styr resmålet tex så har tv program om mat påverkat svenskar att resa till Italien. Nu lagar man mat i Istanbul i tv och då kommer folk att resa till Turkiet denna gång. Detta kallas för Plura effekten.

2. Storfamiljer reser tillsammans då brukar man hyra stort hus tillsammans.

3. Folk skickar knappt vykort längre utan nu gäller det sms eller att man uppdaterar på Facebook vad man har för sig på semestern.

4. Maxa upplevelsen dvs att man vill uppleva så mycket som möjligt och då brukar man resa mellan flera olika länder under en kort period. Enligt min åsikt är detta bara stress för varför ens ha sådana krav på sin lugna semester?

5. Paketera själv dvs att du kan göra en egen paket med flyg, hotell, hyrbil och båt. Nästan som när man väljer hamburgarmeny på McDonald.

6. Det genuina är det nya svarta att företag ordnar tex arkitekturvandringar till seglingar åt resenärerna.

7. Kryssningar lockar för att man kan resa till flera olika städer med en båt. Det är också väldigt prisvärt när tex en hel familj ska resa.

ticket 002
Vi fick anteckningsblock, kompendium och frukost innan vi började pressfrukosten på Ticket.

Hit reser svenskarna i sommar

1. Spanien och Grekland

2. USA

3. Italien

4. Kuba

5. Mallorca

6. Antalya barnfamiljernas favorit

7. Malaga

8. Gran Canaria

Lämna ett svar